RAHULIK SÜNNIPÄEV: teist hooaega Eestis mängiv Emmanuel Wembi saab täna 24aastaseks. „Lähen vaatan kinos midagi või teen mõne tiimikaaslasega lõuna,“ nendib mängija, et suurt pidu plaanis pole.

Foto: Renārs Koris / ENBL
Korvpall
25. oktoober 2021, 08:24

Teist hooaega Eestis mängiv Wembi: „Mulle meeldib Tartus rohkem kui Tallinnas.“

Kongo juurtega Emmanuel Wembi hakkas tõsiselt korvpalliga tegelema alles 14-15aastaselt, kuid vägevate eelduste najal tõusis ta profisportlaseks ja mängib teist hooaega Eestis. Pühapäeval 24. sünnipäeva pidanud 205cm atleet rääkis Õhtulehele sõbra Brandis Riley-Rossiga Tallinna Kalevis mängimisest, Martin Müürsepa ja Tiit Soku käe all treenimisest ning praeguse leivaisa Tartu Ülikool Maks & Mooritsi kahvatust hooaja algusest. Kuid alustuseks aitas nii Tallinnas kui Tartus elanud ameeriklane selgeks teha, et kumb siis ikkagi on elamiseks parem linn.

„Tulen Charlotte’st, mis on suurem linn kui Tallinn või Tartu. Selliselt vaadates pole vahet, sest mõlemad on väikesed. Tallinnas on küll rohkem meelelahutust, aga eelmisel aastal möllas koroona ja väga palju ei saanud sel ajal teha. Mulle meeldib Tartus rohkem kui Tallinnas. Asi pole linnas, vaid inimestes –  meeskonnakaaslased, organisatsioon, fännid ja elanikud. Tunnen end siin mugavalt ja nagu kodus. Samuti on kõik olemas: kino, kaubamajad ja saab keeglit mängida,“ annab Wembi enda vaate vastasseisu.

Edasi lugemiseks: