Agnes Jebet Tirop.

Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
22. oktoober 2021, 20:53

Maailmarekordinaise surnuks pussitanud abikaasa jättis mõrvapaika ülestunnistuse

Keenia politsei teatas, et pikamaajooksja Agnes Tiropi tapmises kahtlustatav abikaasa Ibrahim Rotich jättis sündmuspaika maha kirja, kus tunnistas mõrva üles.

Uurijad leidsid 25aastase Tiropi oma Iteni kodust tapetuna 13. oktoobril. Voodil vereloigus lebavat naist oli pussitatud kaela ja kõhtu, teatas Inside the Games.

„Lahkamisaruanne ja kahtlusaluse kiri ülestunnistusega ning mõrvarelvad on andnud meile hulganisti tõendeid, mis viitavad mõrvale,“ vahendas politsei teadaannet Keenia ajaleht Tuko.co.ke.

Kiri annab kinnitust, et Tirop oli perevägivalla ohver. Seda olid varem väitnud ka sportlase sõbrad ja teised pereliikmed.

„Mu õde peksti korduvalt ja jõhkralt. Ta ei saanud pärast Tokyo olümpialt naasmist magada. Ta kurtis terve öö, sest ta oli peksa saanud. Hommikuti oli tema nägu paistes ja verevalumeid täis,“ sõnas Tiropi õde Evelyn Jepngetich.

Väidetavalt oli Rotich teinud pärast tapmist oma vanematele telefonikõne, kus tunnistas mõrva üles ning palus jumalalt andestust.

Hetkel viibib Rotich arreteerituna Nairobis. Eeldatavasti esitatakse talle varsti mõrvasüüdistus. Keenia president Uhuru Kenyatta on politseid utsitanud Tiropi juhtumit kiiresti uurima.

Tirop püstitas alles tänavu septembris Saksamaal 10 km maantejooksu maailmarekordi 30.01, parandades senist tipptulemust tervelt 28 sekundiga. Vana rekord püsis löömatuna lausa 19 aastat ja selle autoriks oli marokolanna Asmae Leghzaoui.

Sel suvel tuli Tirop ta Tokyo olümpial 5000 meetri jooksus neljandaks. 2017. ja 2019. aasta maailmameistrivõistlustelt on tal ette näidata kaks pronksmedalit.