KOLM NÄPPU PÜSTI: Mason Mount tähistab kübaratrikki.

Foto: Tony Obrien / Reuters / Scanpix
Jalgpall
23. oktoober 2021, 17:31

PURUSTUSTÖÖ: Chelsea kirjutas statistikaraamatut ümber ja lajatas uustulnuka puuri palle täis

Premier League’i laupäev sai alguse Chelsea uskumatu jõudemonstratsiooniga, kui liiga uustulnuk Norwich kodus lausa 7:0 paika pandi.

Premier League’i ajaloo suurim võit on 9:0, mida on juhtunud kolmel korral. Kaks korda on selle seisuga võitnud Manchester United, korra Leicester City. Ehkki Chelsea tänane saavutus päris ajaloo suurim võit polnud, siis statistikasõpradele jagus mängust päris põnevaid numbreid.

Nimelt on Chelseal olnud sel hooajal liigas juba 14 erinevat väravalööjat, aga enam kui pooltel meeskondadel pole seni õnnestunud üldse nii palju skoorigi teha. Vasakkaitsja Ben Chilwell lõi värava juba neljandat liigamängu järjest ja viimati sai Chelsea eest samaga hakkama Frank Lampard kaheksa aastat tagasi. Ühtlasi pole Chelsea eest kunagi varem löönud ühes liigamängus väravat neli Inglismaa mängijat.

Hämmastav on ka see, et kuigi Chelsea on enda koosseisu polsterdanud sadade miljonitega, siis koguni viis väravat seitsmest lõid oma kasvandikud. Kübaratrikiga säras Mason Mount, ühe lisasid Callum Hudson-Odoi, Reece James, Chilwell ning õnnetu omavärava löönud Max Aarons.

Kuivõrd Chelsea oli juba enne seda vooru liigaliider, siis loomulikult püsitakse tabeli tipus ka edasi. Teisel kohal on Liverpool, kes kohtub homme derbis Manchester Unitediga.