Sven Kaldre panustas Rapla võitu 14 punktiga.

Foto: Aldo Luud
Korvpall
23. oktoober 2021, 20:15

RAPLA HOIDIS EESTI LIPPU KÕRGEL: paari päeva eest meeskonnaga liitunud leegionär hullas ja tõi Raplale lätlaste üle võidu (2)

Eesti-Läti korvpalliliigas toimus täna kolm piiriülest duelli ning paraku pidid Eesti klubid 1 : 2 seisuga koduplatsidel vastase paremust tunnistama.

Viimasena alustas oma mänguga AVIS UTILITAS Rapla, kes Demajeo Wigginsi fantastilise debüütmängu toel Valmiera vastu võidu noppis. Esimesed kolm veerandit kulgesid enam-vähem võrdsete heitlusena, aga siis purjetas Rapla eest ja võttis 93 : 77 võidu. Kahe kaotuse kõrvale oli see Raplale tabelis teiseks võiduks.

Alles mõne päeva eest klubiga liitunud Wigginsi arvele jäi lõpuks 28 punkti, üheksa lauapalli ja neli vaheltlõiget. 23 punkti ja 11 resultatiivset söötu lisas Rickey McGill. Kohtumise lõpus säras mitme olulise korviga ka äsja 17aastaseks saanud Kaarel Välb, kes viskas viis punkti ja andis kolm resultatiivset söötu.

Võitu võis loota seni mõlemad mängud kaotanud, ent hooaja eel lausa Itaalia kõrgliigas pallivat Henri Drelli koduklubi Pesarot võitnud Tartu Ülikool Maks & Mooritsalt, kes mängis kodus Ogrega. Tartlased kaotasid avaveerandi 16 : 25, ent poolajaks oli kaotusseis vähenenud vaid ühele punktile 38 : 39. Kolmandal veerandil said taas paremini minema lätlased ja enne viimast kümmet minutit oli vahe üheksa punkti. Tartu suutis küll 53 enne lõppu vähendada vahe neljale punktile, ent lõpuks tuli vastu võtta 75 : 81 kaotus.

Peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul kõikus tänane mäng päris palju. „Alguses jäime taha, teises saime read paremini paika, aga kolmanda veerandi alguses lasime mängu jälle kõikuma. Ogre on kogenud võistkond, kellel on kaitses plaanid paigas ja nii nagu nad rünnakul võimaluse said, nii nad selle ära kasutasid,“ sõnas ta pärast mängu.

Hendrik Eelmäe arvele kogunes 22 punkti, 12 lauapalli ja neli korvisöötu, kaugviskeid tabas mees seejuures üheksast viis. Adomas Drungilas lisas 13 punkti ja kaheksa lauapalli. Võitjate poolelt tabas samuti viis kaugviset 17 punkti kogunud Janis Antrops. Aastate eest ka Rakvere Tarvas pallinud 36aastane Rinalds Širnins kogus 30 minutiga 11 punkti ja viis korvisöötu.

Tartu on 0 võidu ja kolme kaotusega liigatabeli põhjas, Ogre on neljast mängust kaks võitnud ja jätkab tabeli keskel. 

Seni kolmest mängust ühe võitnud Tallinna Kalevilt oligi raske edu oodata, sest vastu tuli Läti tippklubi Riia VEF. Avaveerandaja järel sai VEF sisse kolmepunktilise eduseisu, ent poolajaks kasvatati see juba 15 peale ning teisel poolajal vahe ainult kasvas. Lõpuks sai VEF võidu seisuga 93 : 66.

Üle platsi esituse tegi Kalevi pingilt alustanud Joonas Järvelainen, kes kogus 23 minutiga 25 punkti ja tabas kolmeseid kümnest viis. Üsna ühtlaselt mänguaega jaganud VEFi poolel tegid parima esituse 13 punkti kogunud Jalen Riley ja Ilja Gromovs. Riley kogus lisaks üheksa resultatiivset söötu, seitse lauapalli ja kolm vaheltlõiget. Gromovs panustas veel 11 lauapalli ja nelja blokeeritud viskega.