Max Verstappen.

Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
24. oktoober 2021, 08:23

Verstappen ja Hamilton vajutasid kui pöörased: USA GP parim stardikoht selgus viimasel ringil

Vormel 1 karussell on selleks hooajaks Euroopast lahkunud ning kuus viimast etappi kihutatakse Põhja- ja Lõuna-Ameerika ja Lähis-Ida ringradadel. USA GP kvalifikatsioonis pidasid tulise lahingu maha sarja suurimad staarid Lewis Hamilton (Mercedes) ja Max Verstappen (Red Bull), kus pikema kõrre tõmbas lõpuks hollandlane.

Texases Austinis valitses kvalifikatsiooni ajal 30kraadine kuumus ja sama kuumad olid ka mehed masinates. Kahel esimesel sessioonil näitas Verstappen Hamiltonist kiiremat aega, kuid kolmanda sessiooni viimasel ringil põrutas Briti võidusõitja omakorda kiireima ringiaja.

Hollandlane ei jäänud siiski vastust võlgu: oma viimasel ringil sõitis ta välja aja 1.32,910, millega edestas seitsmekordset maailmameistrit 0,209 sekundiga. Kolmas oli Sergio Perez (Red Bull) ja neljas Valtteri Bottas (Mercedes), kuid et soomlase masinal vahetati mootorit, peab ta alustama üheksandalt stardikohalt. Perezi järel pääsevad rajale Charles Leclerc (Ferrari), Carlos Sainz Jr (Ferrari) ja Daniel Ricciardo (McLaren).

Kui sõidetud 16 etappi, juhib MM-sarja Verstappen 262,5 punktiga, teine on Hamilton 256,5 ja kolmas Bottas 177 punktiga.