Oliver Metsalu.

Foto: Facebook.com/TalTechBasketball/
Korvpall
24. oktoober 2021, 19:21

TalTech alistas põnevuslahingus Liepaja, Viimsi hammas Läti suurklubi peale ei hakanud

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti pühapäeval kaks kohtumist, kus KK Viimsi/Sportland sai koduväljakul selge kaotuse Riia VEFilt ning TalTech alistas võõrsil BK Liepaja.

Viimsi alustas kohtumist Läti suurklubi VEFi vastu väga hästi, kui Ronalds Zakise kuue silma najal saadi kätte kiire 6 : 3 algedu ning Rain Veidemani kahese järel juhtis kodumeeskond veidi enam kui kolm minutit enne veerandi lõppu 16 : 13. Kuid siis keeras VEF kaitse lukku ning Viimsi tabas järgmisel viiel minutil platsilt vaid ühe viske.

Läti suurklubi kasvatas peagi vahe kahekohaliseks ning võitis poolaja 46 : 34. Teise poolaja alguses vähendas Viimsi viivuks vahe veel üheksale silmale, kuid siis läks VEF taas oma teed ning võitis matši 87 : 64.

Platsil 67st viskest vaid 23 tabanud Viimsi poolel sai käe valgeks kuus meest, kellest parimana tõid Karl-Johan Lips 16, Veideman 15 ja Zakis 12 punkti. Lätlaste mängu vedas Kristers Zoriks, kes viskas 12 silma, tegi kolm vaheltlõiget ja andis lausa 13 korvisöötu. Tiimi resultatiivsemad olid leegionärid Rayshaun Hammonds ja Jalen Riley, kes tõid vastavalt 19 ja 17 punkti.

Päeva teises kohtumises võõrustas Liepaja TalTechi. Matši avapoolaeg kulges tasavägiselt, sest kumbki sats ei saanud eest enam kui kaheksa silmaga ning puhkama mindi viigiseisult 43 : 43. Kolmas veerand kuulus aga TalTechile, kes lasi vastasel kümne minutiga visata vaid 13 silma ja sai eest kuue punktiga. Veel kaks minutit enne kohtumise lõppu oli TalTech peal neljaga, kuid mängu saatus selgus viimastel sekunditel.

52 sekundit enne mängu viis Oliver Metsalu kahesega TalTechi ette 81 : 78, kuid 25 sekundit hiljem vastas samaga Roberts Krastins. Liepaja tegi seejärel kiirelt vea tallinlaste viimased kuus silma visanud Metsalule, kes aga eksis mõlemal vabaviskel. 80 : 81 seisult oli lätlastel 20 sekundit kahese sopsamiseks, kuid nende viimane rünnak jooksis umbe ning kohtumist üritas Verners Kohs päästa keerulise kaugviskega, mis korvirõngas ei läbinud.

Tallinlaste parimana tõi Metsalu 20 punkti. Mängujuhid Tanel Sokk ja Gregor Ilves toetasid teda 13 ja Mikk Jurkatamm 12 silmaga. Liepaja parimana skooris Karlis Zunda 22 sanga.

TalTech on Eesti-Läti liigas võitnud viiest mängust neli, ainus kaotus tuli meeskonnale reedel, kui nad jäid 71 : 86 alla Ventspilsile. Kõrgliigas debüteerival Viimsil on kirjas kaks võitu ja kaks kaotust. Kaotuseta jätkavad hooaega vaid Ventspils ja Pärnu Sadam, kuid esimene on pidanud neli ja teine kaks kohtumist. Võiduta on niisamuti kaks tiimi, kui Rakvere Tarvas on kaotanud viis ja Tartu Ülikool Maks & Moortis kolm matši.