Mo Salah lõi ManU võrku kolm palli.

Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
24. oktoober 2021, 23:59

VÄGEV VUTIÕHTU: Liverpool purustas Old Traffordil ManU, Madridi Real alistas Barcelona (1)

Pühapäeval toimusid jalgpalli suurliigades vägevad vastasseisud, kui Hispaanias kohtusid Barcelona ja Madridi Real, Inglismaal võõrustas Manchester United Liverpooli ning Itaalias madistasid Milano Inter ja Torino Juventus.

Liverpool juhtis Old Traffordil juba 13. minutiks 2 : 0, sest viiendal minutil skooris Mohamed Salahi eeltööst Naby Keita ning peagi lisaks teise Diogo Jota. Puhkama läksid külalised juba 4 : 0 eduseisust, sest kahel korral sahistas võrku Salah. Sealjuures oli tegu ajaloos esimese korraga, kui ManU kaotas Premier League'is poolaja nelja väravaga.

Teise poolajal viiendal minutil sai Salah kirja kübaratriki. Viimati lõi külalistiimi esindaja Old Traffordil kolm väravat 2003. aastal, kui sellega sai hakkama Madridi Reali ründaja Ronaldo. Ühtlasi on Salah nüüdsest Inglismaa kõrgliigas enim väravaid kõmmutanud aafriklane. Varem hoidis rekordit 104 tabamusega Didier Drogba, peale tänast on egiptlasel kirjas 106 väravat.

61. minutil jäi United Paul Pogba punase kaardi järel vähemusse. Liverpool siiski halastas vastasele ning kohtumine päädis skooriga 5 : 0. Viimati jäi United kodus kuivale ja lasi vastasel lüüa (vähemalt) viis väravat 1955. aastal, kui sats sai sama skooriga sisse linnarivaal Citylt.

Inglismaa kõrgliigat juhib 22 silmaga Londoni Chelsea, Liverpool jääb neist maha ühe ja Manchester City kahe punktiga. Viimasest neljast mängust kolm kaotanud ja ühe viigistanud Manchester United on tabelis seitsmes.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Juventus viigistas hilise penalti abil

Derbi d'Italiaks ehk Itaalia derbiks ristitud Milano Interi ja Torino Juventuse kohtumise esimest poolaeg valitses kodumeeskond. Interi avas skoori 17. minutil, kui Hakan Calhanoglu vajutas kauglöögi latti, kust pall põrkus üksi unustatud Edin Dzekole, kes lükkas nahkkera võrku.

Juventus üritas teisel poolajal Interi kaitset lahti muukida, kuid meeskonna rünnak jäi üsna hambutuks. Pöördepunkt saabus viimastel minutitel, kui Interi paremkaitsja Denzel Dumfries riivas õnnetult Alex Sandro jalga. Vilemees esiti lubas mängul jätkata, kuid videokohtunikud kutsusid mehe ekraani juurde ja ta määras 11 meetri karistuslöögi. 89. minutil lõi selle sisse vahetusest sekkunud Paolo Dybala.

1 : 1 viik kummagi meeskonna tabeliseisu märgatavalt paremaks ei teinud. Üheksa vooru järel juhivad Itaalia liigat 25 silmaga Napoli ja AC Milan, valitsev meister Inter on 18 punktiga kolmas ja Juventus 15 punktiga kuues.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Barcelona kaotas koduväljakul

Ehkki El Clasico kaotas pärast Lionel Messi ja Sergio Ramose lahkumist osa särast, oli Hispaania kahe suurklubi mäng oodatud sündmus. Avavärava lõi 32. minutil külalised, kui Carlo Ancelotti hoolealused pääsesid kiirrünnakusse, Rodrygo leidis passiga David Alaba ja austerlane sättis suurepärase löögiga palli posti kõrvale.

Teisel poolajal hakkas Barcelona aina enam riske võtma ja Real üritas vastata kiirrünnakutega. Viimase nael Barcelona kirstu löödi 93. minutil, kui Madrid pääses taas kontrasse, kus Marc-André ter Stegen tõrjus palli värva ette ja Lucas Vazquez lükkas selle tühja võrku. Ehkki Sergio Aguero lõi 97. minutil Barcelona auvärava, siis see oli vaid väike lohutus.

Hispaania liigat juhib 21 punktiga Real Sociedad, kes pühapäeva hilisõhtul mängis Madridi Atleticoga 2 : 2 viiki. Teisel kohal on 20 silmaga Madridi Real ja Sevilla, kuid nemad on liidrist pidanud ühe mängu vähem. Barcelonal on koos 15 punkti, millega katalaanid on tabeli keskel.

Standings provided by SofaScore LiveScore