HC Tallinn sammus eurosarjas järgmisesse ringi.

Foto: Gertrud Alatare/HC Tallinn
Käsipall
24. oktoober 2021, 21:34

KODUSEINAD AITAVAD: Eesti käsipalliklubid pöörasid Leedus saadud kaotused edasipääsuks

Eesti käsipalliklubidel oli edukas nädalavahetus, sest nii Põlva Serviti kui ka HC Tallinn pöörasid EHF Euroopa karikasarja teise eelringi kordusmängudes seisu enda kasuks ja pääsesid edasi.

HC Tallinn oli avamängus Vilniuses Leedu meistrile VC Sviesale kaotanud 22 : 24. Pühapäevane kordusmäng Kalevi spordihallis kulges algusest saati tasavägiselt ning viimane minut algas olukorras, kus Tallinn vajas edasipääsuks kaht väravat.

45 sekundit enne vilet viskas Jürgen Rooba seisuks 30 : 28, misjärel kaotasid leedulased palli ning Kaspar Lees karistas neid väravaga – 31 : 28 võit viis eestlased koondskooriga 53 : 52 edasi! Tallinna resultatiivseim oli Vitali Gorovõi kaheksa tabamusega.

„Võtsime riske ja õnnestusime! Tänane mäng oli tõeline reklaam käsipallile – mõlemad meeskonnad tahtsid võita ja mängisid hästi. Kohati olime raskustes, aga võitlesime ning kuigi kaheksa minutit enne lõppu oli meil vaja viis väravat tagasi visata, suutsime seda,“ rõõmustas Tallinna peatreener Bo Østergaard.

„Vilniuse-mänguga võrreldes tegutsesime palju paremini, eriti just rünnakufaasis. Vitali Gorovõi oli kindlasti mängu parim mees, ta harutas vastaste kaitse lahti ja viskas ise hästi. Just rünnaku kiirus oli see, mis meile edu tõi ja mis avamängus ei toiminud.“

Serviti alustas laupäeval Mesikäpa hallis toimunud matši Kaunase Granitas-Karysi vastu 26 : 27 kaotuse pealt. Kordusmäng algas mõlemapoolse praagiga, aga Serviti sai esimesena mängu käima ja asus viiendaks minutiks 3 : 0 juhtima. Granitas jõudis küll paar korda viigini, kuid suurem osa avapoolajast kulges Serviti eduseisus. Vaheajaks oli Põlva peal 14 : 12.

Teise poolaja alguses oli Serviti rünnakul suures hädas, ent äkitselt purunes väravalukk kildudeks ning lõpuks võttis Serviti kindla 26 : 19 võidu ning edenes 32 parema hulka koondtulemusega 52 : 46. Põlva eest sai käe valgeks kümme meest, neist parimatena viskas Tõnis Kase kaheksa ja Raiko Rudissaar kuus väravat.

„Olime korraliku pinge all ega saanud esimesel poolajal kuidagi oma mängu käima,“ kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting pressiteate vahendusel. „Tuli palju rumalaid pallikaotusi ja tunnustan ka vastast, kes mängis hästi. Aga müts maha meeste ees, kes võitlesid ja näitasid suurt tahtmist – küllap see meile täna võidu tõigi.“