ILUS MEENUTUS: Madis Mihkels jälgib, kuidas kerkis septembris Belgias toimunud MMil juunioride grupisõidus kolmandana poodiumile.

Jalgrattasport
25. oktoober 2021, 17:17

Juunioride MMi pronksimees Madis Mihkels pedaalib ühe hooaja veel Eestis

Jaan Kirsipuu võrdleb Tartu rattatalenti Aavo Pikkuusiga: võib-olla saab temast veel kõvem vend

„Esimest korda ütlen sellised sõnad, et seda venda saab loomuliku talendi poolest võrrelda Aavo Pikkuusiga – ja võib-olla saab temast kõvem vend kui Aavo Pikkuus. Aga see on muidugi tema enda teha,“ tunnustas meie jalgrattalegend Jaan Kirsipuu Madis Mihkelsit, kes tõi septembris Eestile 24 aasta pikkuse vahe järel medali maanteeratturite MMilt, kui võitis pronksi juunioride grupisõidus. Kui juba Kirsipuu nii ütleb, siis peab mai viimasel päeval 18aastaseks saanud ratturis midagi vägevat peidus olema!

Esmaspäeva pärastlõunal tänati MMi medalisti ja tema treenerit Caspar Austat noormehe senises koduklubis ehk Tartu ülikooli akadeemilises spordiklubis (TÜASK-is). Uueks hooajaks liitub Mihkels aga teise Tartu tiimiga, kui asub esindama kuni 23aastaste profiklubi Ampler Development Team'i. Seal saabki tema üheks mentoriks Kirsipuu, kes tegutseb klubi spordidirektorina. Tõsi küll, Kirsipuu on noormehele näpunäiteid jaganud varemgi, kuid nüüd saab seda teha senisest veelgi põhjalikumalt.

Edasi lugemiseks: