PEATREENERI ÕPETUSSÕNAD: Wembi tegi täna nii nagu Toomas Kandimaa soovis.

Foto: Diana Jesin / Tartu Ülikool & Maks Moorits / Facebook
Korvpall
26. oktoober 2021, 21:15

VIDEO | VIIMASE SEKUNDI VÕIMAS PEALTPANEK! Tartu tegi Pärnule tuule alla ja marssis poolfinaali (1)

Eesti korvpalli karikavõistluste kaheksandikfinaalis Tartu Ülikool/Eviko konkurentsist välja lülitanud Pärnu Sadam kohtus veerandfinaalis tartlaste esindusmeeskonna Tartu Ülikool Maks & Mooritsaga ja sai seekord ise lüüa. Enam palju napimalt poleks see võimalik olnud.

Avamängus sai Pärnu võõrsil sisse 9-punktise edu, ent see sulas sama kiiresti nagu nädalavahetusel Võrumaal nähtud esimene lumi. Esimese veerandaja võitis Maks & Moorits lausa 22 : 7. Teise veerandaja võitis Pärnu omakorda ise kümnega ja ka viimasele veerandajale mindi vastu seisus, kus Tartu Ülikool juhtis küll mängu, aga oli üldskoori silmas pidades mõne punktiga kaotusseisus.

12 sekundit enne lõppu oli Tartu ees üheksa punktiga ja pall oli Pärnul. Terendas lisaaeg, aga siis puterdas Kasey Jamal Hill palli ära, Edmunds Elksnis tormas kiiresse, aga viskas palli mööda. Muretsemiseks ei olnud aga siiski põhjust, sest kõige kõrgemale kerkis lauavõitluses Emmanuel Wembi, kes palli kahe käega pealt pani. Tabloole jäi selle järel veel 0,5 sekundit ning see enam Tartu võitu ei vääranud.

Vaatamata pallikaotusele oli Hill siiski 19 punktiga üle platsi mees. Tartu poolelt kerkis tänu viimasele korvile resultatiivseimaks just Wembi, kelle arvele kanti 15 punkti ja kaheksa lauapalli. Adomas Drungilas ja Oliver Suurorg said kirja 14 punkti.

Poolfinaalis kohtub Tartu TalTechiga. Teises tabelipooles on omavahel veerandfinaalis vastamisi AVIS UTILITAS Rapla ja BC Kalev/Cramo ning Tallinna Kalev ja KK Viimsi.