Anett Kontaveit võis tänagi rõõmust rusikat viibutada.

Foto: AP / SCANPIX
Tennis
27. oktoober 2021, 14:59

Kontaveit jätkab võidulainel: püüan ootuste peale mitte mõelda (4)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 14.) jätkab võidulainel – täna alistas ta Rumeenias toimuva Transilvaania Openi avaringis serblanna Aleksandra Krunici (WTA 140.) tulemusega 6 : 4, 7 : 5.

Kontaveit alustas kohtumist võimsalt ja läks kiirelt murde abil 3 : 0 juhtima. Ülejäänud sett tiksus lõpuni servijate dikteerimisel. Eestlannale see sobis – 6 : 4.

Teine sett näis liikuvat sarnases rütmis, sest Kontaveit pääses murde abil 4 : 2 juhtima. Paraku leidis vastane siis enesekindluse ja suutis ka ise esimest korda tõrjegeimi võita (4 : 4). Lõpuks pööras heas hoos Kontaveit seti 7 : 5 ja matši 2 : 0 enda kasuks.

„Esimene matš [uues kohas] on alati keeruline,“ märkis Kontaveit väljakuintervjuus. „Ootasin huviga siia tulemist ja siin mängimist. Aleksandra tegi hea mängu. Ta servis hästi, olin tõrjumisega raskustes. Keeruline matš.“

Mõlemad naised tegid kaks topeltviga ja lõid kaks serviässa. Esimese servi õnnestumisprotsent oli Kontaveidil 69 ja vastasel 61.

Möödunud nädalal Moskvas WTA500 kategooria turniiri võitnud Kontaveit on eneselegi ootamatult jõudnud seisu, kus Transilvaania Openi võit tagaks talle koha WTA aastalõputurniiril.

„Püüan selle peale mitte väga mõelda,“ vastas Kontaveit küsimusele ootustega hakkama saamise kohta. „Olen hiljuti palju rohkem tennist nautinud, selle üle tasub rõõmus ja uhke olla.“

Edu tähendab tihedat mängugraafikut. Kuidas on lood väsimusega? „Pean hakkama saama,“ märkis Kontaveit. „Taastuma, puhkama ja oma keha eest hoolt kandma. Võib-olla isegi natuke rohkem kui tavaliselt.“

Kontaveit kohtub teises ringis belglanna Alison Van Uytvanckiga (WTA 61.), kes sai 6 : 4, 6 : 4 jagu Montenegro tennisistist Danka Kovinicist (WTA 76.).