„Sain 11 aastat tagasi teada, et toonane videotreener käitus mängijaga ebasobivalt. Teavitasin seksuaalsest rünnakust meie juhtkonda ja arvasin, et nad võtavad ette vajalikud sammud. Nüüd hiljem tean, et seda ei tehtud,“ tunnistas nädala alguses ameti maha pannud spordidirektor Stan Bowman, et klubi teadis ühe juhendaja rõvetsemisest.

Foto: ZUMAPRESS / Scanpix
Jäähoki
27. oktoober 2021, 18:29

KINNIMÄTSIMINE: NHLi treener kuritarvitas mängijat seksuaalselt, klubi juhtkond pigistas silma kinni

Jäähokiliigat NHL šokeeris seksuaalse kuritarvitamise juhtum 2010. aastast, kui Chicago Blackhawksi toonane treener Brad Aldrich hakkas mängija ees onaneerima ja lõpetas ta peale. Kuigi sportlane üritas toona asjast klubist rääkida, siis juhtkond vaikis asja maha ja pervert rõvetses edasi. 11 aastat hiljem võeti toonase Blackhawksi juhid lõpuks pihtide vahele.

Neljapäeval avalikustati Chicago Blackhawksi endise videotreeneri Brad Aldrichi vastu esitatud seksuaalrünnaku süüdistuste üksikasjad. Tundmatuks jääva mängija sõnul kutsus juhendaja ta 2010. aastal korterisse mänguolukordi vaatama, kuid analüüsi asemel lülitas sisse pornovideo, proovis teda suudelda ning hakkas onaneerima. Kui sportlane üritas korterist lahkuda, siis haaras Aldrich seinalt kurika ja ähvardas hoolealust. Väidetavalt ejakuleeris Aldrich hirmust halvatud mängija peale. „Kui sa ei viska pikali ja ei käitu nii, et naudid seda, siis teen kõik selleks, et sa ei leiaks iial NHLis tööandjat,“ olevat juhendajat öelnud mängijale.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99