Rauno Sappinen viis Flora 20. minutil 1 : 0 juhtima. Järgmise 70 minutiga lõid tema kaaslased veel kaheksa kolli.

Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
27. oktoober 2021, 22:20

PIINLIK! Varumehi mängitanud Tammeka kaotas Florale 0 : 9. Tartu kaitsja: meid lükati tanki

Tartu Tammeka saatis meistriliiga mängus Tallinna Floraga platsile varumehed ja sai valitsevalt Eesti meistrilt 0 : 9 sauna.

Meistriliigas eelviimast kohta hoidev Tartu Tammeka kohtub juba laupäeval Kuressaarega, mistap andis klubi kolmapäeval põhimeestele puhkust ja saatis platsile noored. Esimesel poolajal suutsid varumängijad Floraga enam-vähem võidelda, sest tallinlased läksid puhkama eduseisust 3 : 0. Valitseva meistri kasuks skooris Rauno Sappineni penaltist, Mikk Raid lõi omavärava ja võrku sahistas ka Sergei Zenjov.

Kuid teisel poolajal läks asi koledaks, sest kaks väravat lõid nii Henrik Ojamaa, Sergei Zenjov kui Markus Poom. Tammeka äärekaitsja Kevin Aloe tunnistas, et sai eile teada, et täna minnakse peale sellise koosseisuga.

„Tekkis palju küsimusi, sest me ei saanud täpselt aru, mida tuleme siia tegema. Andsime väga paljudele noortele mängijatele varajase jõulukingituse ja oli teada, et umbes nii see matš läheb. Võib-olla alguses suutsime mängida, aga mida minut edasi, seda raskemaks läks. Siin ei saa poisse süüdistada, sest otsus oli selline ja põhimõtteliselt lükati meid tanki,“ rääkis 26aastane Aloe soccernet.ee ülekandes.

„Ma lihtsalt ütlen, et [platsil käinud noored] olid tublid ja andsid endast kõik. Keegi jalga sirgu ei lasknud ja nad said rahvusstaadionil Eesti ühe parema klubi vastu mängides kõva kogemuse. Pea püsti ja läheme edasi,“ jätkas ta.

Floral on nüüd koos 61 silma, millega nad jäävad liigat juhtivast FCI Levadiast maha 6 punktiga. Tammeka hoiab 19 punktiga üheksandat kohta. Nende ees on Viljandi Tulevik kaheksa ning seljataga Pärnu Vaprus nelja silma kaugusel. Hooaja lõpus kukub meistriliiga viimane sats esiliigasse ning eelviimane peab üleminekumänge esiliigas teiseks jäänud klubiga.

Nii seab Tammeka sihid laupäeva, kus meistriliigasse püsima jäämise nimel tuleb Kuressaarelt võtta kolm silma. „Seepärast oli meil selline koosseis. Paljud puhkasid ja laupäeval tuleb mäng värskete meestega ära võtta,“ ütles Aloe.

Meistriliiga tabeliseis

Foto: jalgpall.ee / ekraanitõmmis