Srinagari riikikus meditsiinikolledžis on terrorismivastase seaduse alusel vahistatud nii tudengeid kui õppejõude - sest nad toetasid kriketilahingus avalikult Pakistani!

Foto: AP/SCANPIX
Spordivaria
28. oktoober 2021, 14:14

USKUMATU! Vale koondise võitu tähistanud noored said terrorismisüüdistuse

Kiire kursus välispoliitikas: India ja Pakistan ei saa läbi. Kohe üldse ei saa. Nädalavahetusel kohtuti mõlema riigi armastatuimal spordialal, kriketis. Dubais peetud vastasseis lõppes Pakistani võiduga, mis tähendas vähemalt seitsmele indialasele vangikongi sattumist.

India politsei vahistas vähemalt seitse moslemiusku noort, kes tähistasid sotsiaalmeediapostitustega Pakistani koondise edu.

Uttar Pradeshi osariigi juhtivminister Yogi Adityanath andis Twitteris teada, et kolm Kašmiri piirkonnast pärit vahistatut, keda kahtlustatakse praegu küberterrorismis ja viha külvamises, võivad lisaks saada süüdistuse mässu õhutamises. Kolmik käis Agras paiknevas Raja Balwant Singhi kolledžis, kuid kõrgkool on praeguseks nende õpingud peatanud.

Ülejäänud vahistamised toimusid Bareillys (samuti kolm noort) ja Lucknows. Lisaks on politsei alustanud menetlust mitme Srinagari meditsiinikoolides õppinud tudengi ja töötaja osas.

The Guardian kirjutab, et moslemiusku indialaste kriketimatšides Pakistani toetamine on miljardiriigis olnud probleemiks juba aastakümneid. Hindu marurahvusliku Bharatiya Janata partei toetajad peavad sellist käitumist suisa riigireetmiseks.

Adityanath kuulub just Bharatiya Janata ridadesse ja pärast 2017. aastal osariigis võimule saamist on ta teinud suurt puhastustööd, muutes isegi linnade ja rongijaamade nimesid, sest need olla liiga moslemipärased.