Anett Kontaveit.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Tennis
28. oktoober 2021, 21:04

Kontaveit lõi järjekordse vastase auti (2)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 14.) alistas Transilvaania Openi teises ringis belglanna Alison Van Uytvancki (WTA 61.) tulemusega 6 : 3, 6 : 4.

Kontaveidi kaks esimest servigeimi olid ebakindlad, nii õnnestus belglannal neist teine ära napsata ja 2 : 1 eduseisul pallima asuda. Ent Kontaveit tõrjus niivõrd osavalt, et murdis nulliga vastu ega jätnud vastasele punktigi ka oma järgmises servigeimis (3 : 2).

Kuues geim osutus märksa tasavägisemaks, kuid Kontaveidil õnnestus esimene murdepall realiseerida 4 : 2 eduks. Kokkuvõttes sett eestlannale geimidega 6 : 3.

Teine sett kulges servijatele soodsalt kuni seitsmenda geimini, mil Kontaveit sai murdega 4 : 3 juhtima. Kusjuures 1 : 1 seisul oli tal kolm murdepalli, kuid need päästis Van Uytvanck ära.

Belglanna varastas kohe Kontaveidi servigeimi vastu, ent eestlanna vastas veelkord samaga ja servis lõpetuseks end 6 : 4 seti- ja 2 : 0 matšivõiduni.

Mõlemad lõid kolm serviässa, kuid Kontaveit tegi neli topeltviga, vastane ühe. Kontaveidi esimese servi õnnestumisprotsent oli 61, belglannal 56.

„Oli väga keeruline matš,“ sõnas Kontaveit väljakuintervjuus. „Olin lahinguks valmis, sest teadsin, et mängib sisetingimustes hästi. Arvan, et sain servimisega hästi hakkama ja üleüldse on hea edasi pääseda.“

Eestlanna tunnistas, et pole turniiri kõrvalt leidnud aega Cluj-Napoca linnaga tutvuda. „Olen suurema osa ajast lamanud. Natuke olen jõusaalis mõistagi taastavaid harjutusi ka teinud. Enne matše on keeruline jalutama minna, tuleb enda tegevusi piirata,“ ütles ta.

Homses veerandfinaalis kohtub Kontaveit ukrainlanna Anhelina Kalininaga (WTA 59.), kes pidas oma matši juba eile ja alistas sakslanna Anna-Lena Friedsami (WTA 137.) tulemusega 6 : 2, 6 : 2. Kalinina ja Kontaveit pole varem omavahel madistanud.

„Pean treeneriga homme rääkima. Võtan tõesti ühe mängu kaupa, ma polnud tabelit vaadanudki. Aga homseks on kindlasti plaan olemas,“ lubas Kontaveit.