Anett Kontaveit.

Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / Scanpix
Tennis
29. oktoober 2021, 17:22

VÕIMAS: Kontaveit on WTA aastalõputurniirist jõudnud kahe võidu kaugusele. Eestlanna avaldas enda kohta huvitava fakti! (10)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 14.) alistas täna Rumeenias Cluj-Napocas toimuval WTA tenniseturniiri veerandfinaalis ukrainlanna Anhelina Kalininaga (WTA 59.) tund aega kestnud kohtumises 6 : 3, 6 : 1.

Kalinina suutis küll esimeses setis Kontaveidi servi murda ja kiirelt 2 : 1 ette minna, ent see viimasel ajal fenomenaalses hoos olevat eestlannat ei murdnud. Seepeale võitis ta järgmised neli geimi ja sai esimese seti kätte seisuga 6 : 3. Teises setis oli Kontaveit veelgi kindlam ja haaras kiirelt sisse eduseisu 4 : 0. Ühe geimi sai Kalinina oma servil ikkagi kätte, ent 61 minutiga suutis Kontaveit kindlustada koha poolfinaalis.

Mängujärgset intervjuud viis väljakul läbi rumeenlanna Alexandra Dugheru, kellega Kontaveit kohtus 2018. aasta Prantsusmaa lahtistel. Lõbusas meeleolus kulgenud intervjuus selgus ka väga põnev fakt. Dugheru päris Kontaveidilt, kas eestlanna kasutab kellegi abi ka oma vaimse poole turgutamiseks.

„Vanasti küll, aga enam mitte. Ma õpin Ameerika ülikoolis psühholoogiat ja proovin end selle abil paremini tundma õppida,“ vastas Kontaveit.

„Mulle tundub, et suutsin täna oma taset tõsta. Ta oli sitke vastane - mängisime pikki pallivahetusi ja suutsin olla piisavalt agressiivne,“ võttis Kontaveit mängu kokku. Dugheru päris seepeale, et mille poolest on ta oma mängu viimase kolme aastaga parandanud. „Raske küsimus! See on olnud pidev protsess - olen arendanud nii oma mängu kui ka füüsist. Tasapisi olen oma taset tõstnud. Olen nüüd stabiilselt esinenud ja viimastel kuudel aina rohkem oma mängu nautinud. Tunnen end üsna enesekindlalt.“

Lõpetuseks teatas Dugheru, et Kontaveidi treeneril Dmitri Tursunovil on uus soeng ja küsis selle kohta ka Kontaveidi arvamust. „Sa suudad vahet teha?“ küsis tennisist naerdes vastu. „Tehku oma soenguga, mida tahab!“ lisas ta juurde.

Poolfinaalis ootab ees rootslanna Rebecca Peterson, kes on Kontaveidi hea sõbranna ning kelle mõlemad vanemad on pärit Eestist. Tema isa on 80. aastatel Eesti tenniseparemikku kuulunud Mart Peterson. 1990. aastal kolisid Petersonid Rootsi ning viis aastat hiljem sündiski Stockholmis Rebecca.

17:22

Kalinina - Kontaveit 3 : 6, 1 : 6

Tund aega ja üks minut! Tehtud! Anett Kontaveit jätkab ülivõimsalt ja on Rumeenias jõudnud juba poolfinaali.

17:20

Kalinina - Kontaveit 3 : 6, 1 : 5

Üks kaotatud servigeim Kontaveidi enesekindlust ei kõigutanud. Jälle ülikiire geim, kus Kalininale jagus vaid üks punkt.

17:17

Kalinina - Kontaveit 3 : 6, 1 : 4

Teise seti esimene geim, kus päriselt lahinguks läks. Kalinina oli 30 : 0, 40 : 15 ees, aga Kontaveit võitles end tasamänguni. Siiski sai Kalinina esimese geimi kätte.

17:12

Kalinina - Kontaveit 3 : 6, 0 : 4

Ilus! Kontaveit ei lase enam Kalininat üldse mängu. Seekord loovutas ta ukrainlannale oma servil vaid ühe punkti.

17:08

Kalinina - Kontaveit 3 : 6, 0 : 3

Kalinina esimene serv ei tööta enam üldse hästi ja Kontaveit suudab ta aina enam üle mängida. Lõpetuseks juba kolmas topeltviga. Kontaveit on kahe murdega peal!

17:05

Kalinina - Kontaveit 3 : 6, 0 : 2

Kontaveit lõi lausa kaks ässa, tegi ühe topeltvea, aga jälle kiire servigeim võidetud! Seis on väga hea.

17:01

Kalinina - Kontaveit 3 : 6, 0 : 1

Super! Kontaveit murdis kohe fantastilise äralöögiga Kalinina servi. Kalininal jäid siin enamik punkte teise servi peale ja tuli ka üks topeltviga.

16:56

Teine sett algas!

16:53

Kalinina - Kontaveit 3 : 6

Ja nüüd imeline servigeim ka Kontaveidilt! Ka tema võitis nulliga ja pikkadeks pallivahetusteks kordagi ei läinud.

16:52

Kalinina - Kontaveit 3 : 5

Kalinina vajutas fantastilist servi ja võitis oma geimi nulliga! Päriselt toimus pikem pallivahetus vaid viimases punktis. Energiakulu oli siin geimis mõlemale suhteliselt nullilähedane.

16:49

Kalinina - Kontaveit 2 : 5

Kalinian suudab pallivahetused ikka päris pikaks ajada, tempos püsida ja tugevaid lööke teha, aga Kontaveit ei lase end murda. Kalinina eestlanna servigeimil kaks punkti. Lõpetuseks mängis Kontaveit platsi täiesti tühjaks ja on võitnud neli geimi järjest!

16:45

Kalinina - Kontaveit 2 : 4

Kohe murrab Kontaveit Kalinina ära! Lihtvigu Eesti esireket enam eriti ei tee ja Kalininal on aina raskem.

16:40

Kalinina - Kontaveit 2 : 3

Kontaveit saab end järjest paremini käima ja enam enda servigeimis Kalininal võimalust ei tekkinud. Lõpetuseks ilus serviäss!

16:37

Kalinina - Kontaveit 2 : 2

Kontaveit võitles kõvasti ja murdis kohe tagasi. Kalinina näitas endiselt kvaliteetset tennist, aga Kontaveit näitas taas sellist sisu, mida oleme viimasel ajal palju näinud - ta ei anna üheski punktis alla ja võitleb lõpuni.

16:31

Kalinina - Kontaveit 2 : 1

Ai-ai! Kontaveit tegi oma geimi keskel väga rumala vea, kui lihtsa palli näiliselt meelega auti lõi. Kas ta ootas, et Kalinina tõrje oli audis? 15:40 seisust suutis ta aga kindla mänguga kaks murdepalli päästa. Ukrainlanna teenis aga veel neli murdepalli ja saigi lõpuks geimi kätte!

16:26

Kalinina - Kontaveit 1 : 1

Nüüd sai omakorda Kontaveit kõigest ühe punkti ja lõi ise paar palli auti.

16:22

Kalinina - Kontaveit 0 : 1

Esimese geimi võitis Kontaveit 2 minutiga ja loovutas Kalininale kõigest ühe punkti.

16:20

Mäng läks käima!

16:18

Nüüd on tennisistid väljakul, teevad sooja ja peagi läheb asi käima!

16:07

Äsja lõppes samal väljakul peetud eelmine kohtumine, kus rootslanna Rebecca Peterson alistas 6 : 2, 3 : 6, 6 : 3 ukrainlanna Lesia Tsurenko. Järgmisena ootame platsile just Kontaveiti ja Anhelina Kalininat.

Loe rohkem