POOL TÖÖD TEHTUD: Hjalmar Mäe sai kätte kulla, aga maagiline 300 kilot jääb ootama järgmist võistlust.

Foto: Erakogu
Spordivaria
29. oktoober 2021, 19:30

KIHVT! Eesti jõujuurikad tõid MMilt koju kuus medalit, neist kaks kuldset

Eestlased võitsid Vilniuses lamades surumise MMil kuus medalit, neist Hjalmar Mäe ja Raul Randmäe tulevad koju kuldse autasuga.

Mäe oli parim varustusega surumises kuni 120kiloste 40-49aastaste meeste seas tulemusega 280 kilo. Järgnesid Ayush Otgonbayar (Mongoolia) 255 kiloga ja Akihisa Takemura (Jaapan) 247,5 kiloga.

„Võitsin küll loodetust natuke tagasihoidlikuma tulemusega, kuid tiitel on ajalukku kirjutatud,“ rõõmustas Mäe. „Kolmandaks katseks sai peale pandud maagiline 300 kilo, mis kahjuks tehniliselt välja ei tulnud, kuid kang oli kerge. Hästi korraldatud võistlus - nii lava taga kui ka lava peal. Kõik sujus. See annab lootust seda numbrit realiseerida lähiajal. Äkki juba see aasta. Töö on tehtud, nüüd peab veel tehnikat lihvima,” ütles Mäe.

Raul Randmäe (+120 kg) võitis varustusega surumises tulemusega 130 kilo üle 70-aastaste meeste seas, kus ta oli ainuke esindaja.

14-17aastaste seas võistlev Eliise Mikomägi sai hõbeda varustusega ja pronksi klassikalises ehk varustuseta surumises, tulemused vastavalt 100 ja 80 kilo. Marelin Jüriado võitis Mikomäe järel varustusega surumises pronksi 90 kiloga.

Markus Lehtla (+120 kg) võitis hõbemedali klassikalises surumises 14-17aastaste seas tulemusega 162,5 kilo. Kulla võitis Bartlomiej Tuszynski (Poola) 170 kiloga ja pronksi Branko Jakubik (Slovakkia) samuti 162,5 kiloga.

„Lõpuks jõudis kätte see suur päev, kus ma sain oma jõudu näidata maailmameistrivõistlustel. Minu jaoks oli see vägev, kuna sain peale nelja kuud oma piire kombata. Kolmas katse oli super, kuna tehnika oli hea ja surusin arvatust rohkem,” sõnas Lehtla.

Eestit esindasid veel Liisa Peri, Tarmo Pärna ja Karl Michael Valk. Kuni 74kiloste täiskasvanute varustusega surumises viienda koha saanud Valk läks vōistlustele kindla eesmärgiga püstitada isiklik rekord ja loodetavasti parandada ka Eesti rekordit, milleks on 212,5 kilo.

„Kang oli käes raske, kuid viimasel katsel suutsin siiski kõva võitlusega alistada 220 kilo. Nüüd tuleb veel kuu aega vastu pidada ja novembris Euroopa meistrivõistlustel loodetavasti tulemust parandada. Suurim tänu läheb kõigile kaasaelajatele, aga eraldi sooviks tänada kaasas olnud toetustiimi,” lausus Valk.