Dorbek ja Lewis võisid rõõmustada.

Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
29. oktoober 2021, 22:02

HIRMUS KOLAKAS: Kalev/Cramo nüpeldas Tartut nii mis hirmus (1)

Valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo jätkab kodukamaral valitsemist. Tartu Ülikool Maks & Mooritsast polnud neile absoluutselt vastast ja Kalev/Cramo teenis kodus võidu numbrite 86 : 36.

Cramo võitis avaveerandi seisuga 20 : 11 ja ülejäänud kolmel veerandil nad nii väikese punktivahega tartlaseid ei edestanudki. Poolajaks oli seis 42 : 18 ja enne kolmandat 63 : 24. Tasemevahet ilmestab hästi fakt, et Tartu kogusummani ehk 36 punktini jõudis Kalev/Cramo siis, kui teist veerandaega oli minna veel 4 minutit ja 19 sekundit.

Cramo peatreener Roberts Štelmahers andis mänguaega kõigile ja üsna võrdselt – enim mängis Martin Dorbek 23 minutit ja kõige vähem JeQuan Lewis 10 minutit. Kolm kolmest tabanud Kristjan Kitsing oli üle platsi meheks 14 punktiga, Tartu poolel jõudsid 10 punktini Edmunds Elksnis ja Hendrik Eelmäe.

„Lõpus läks natuke laadaks,“ tunnistas Dorbek Delfile antud intervjuus. „Sellise vahega kipume ikka natuke lohakaks minema, aga üldiselt olime kõik väga kontsentreeritud. Mehed võtsid end peale viimast rasket kaotust (Meistrite liigas kaotati teisipäeval väga napilt Oostendele - R. V.) hästi kokku. Riietusruum oli vaikne. Tulime mängule ikkagi täie kõvaga,“ rääkis Dorbek.

Kalev/Cramo on nüüd neljast mängust kolm võitnud ja Eesti-Läti ühisliiga tabelis annab see viienda koha. Kõik neli mängu kaotanud Tartu Ülikool jätkab põhjas.