Craig Osaikhwuwuomwan polnud vaktsineerimisega nõus ja saadeti koju.

Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia
Korvpall
30. oktoober 2021, 20:11

Vaktsiinivastase leegionäri koju saatnud Kalev seljatas Rapla (1)

Tallinna Kalevi korvpallimeeskond alistas Eesti-Läti liigas Rapla Avis Utilitase 96 : 87.

Kodusaalis mänginud Rapla oli kohtumise alguses kaitses püstihädas, sest esimesel veerandil lasid nad Kalevil visata 34 ja teisel 22 silma, mistap puhkama mindi seisult 41 : 56. Ehkki tallinlastel käis esimesel poolajal platsil üheksa meest, siis 56st silmast 50 tõid Mario Paiste, Quincy Taylor, Eduards Hazners ja Joonas Järveläinen.

Neljanda veerandi keskpaigas suutis ilma vigastatud Saimon Suti ja Martin Paasojata mänginud kodumeeskond jõuda löögiulatusse, kui Jamaure Markal Greggi kolmese järel oli tablool skoor 76 : 80. Kuid Taylori suurepärase viskeõhtu najal kalevlased vastaseid lähemale kui neli silma ei lasknud ning külalised võitsid mängu 96 : 87.

Kalev tegi peamiselt pahandust korvi alt, sest kahepunktiviskeid tabati 41st suisa 31. Vägev oli ka vabavisete protsent, kui 23 sooritusest vaid üks ei läbinud rõngast. Võitjate parimatena viskasid Taylor ja Järvelainen 25 punkti, sealjuures esimene tabas platsilt 10st viskest 9 ning teine 15st 10. Hazners ja Paiste toetasid duot 15 silmaga. Rapla parimana tõi Rickey Mc Gill 22 punkti. Kaksikduubli sai kirja tsenter Demajeo Willie Wiggins, kes lisaks 16 silmale noppis 14 lauapalli, millest lausa 6 ründelauast. Samas patustas Wiggins kuue pallikaotusega.

Kalevi peatreener Kalle Klandorfi sõnul on nad sellel hooajal pidanud kaks head mängu. „Esimene tuli Valmieraga (6. oktoobril – E. K.) ja nüüd Rapla vastu. Täna oli põhiline see, et täitsime mänguplaani ja mehed kuulasid ettevalmistust. Läks täkkesse," rääkis ta Delfi ülekandes.

Kalle Klandorf.

Foto: Martin Ahven

„Püüdsime vastaste keskmängija (Wigginsi – E. K.) ära väsitada ja elimineerida. Rünnakul tegi ta oma punktid ära, aga kaitses jäi Rapla selle võrra nõrgemaks. Kate kattest mängus õnnestusime hästi ja üks ühele olime tunduvalt teravamad,“ kirjeldas Klandorf võidu võtmeid.

Tallinlaste eest tegi debüüdi 201cm pikkune ameeriklane Romeo Smith, kelle arvele jäi 4 punkti, 4 lauda ja 2 viskeblokeeringut. Hooaega alustas Kalevis samal positsioonil Hollandi passiga Craig Osaikhwuwuomwan, kes Eesti kommentaatorite rõõmuks saadeti tiimist minema. Klandorfi sõnul on põhjus proosaline. „Hollandi pikk keeldus vaktsineerimisest. Pole midagi teha. Me ei saa selliseid mängijaid meeskonnas hoida, kes sellest keelduvad ja seavad oma tingimusi, mida nad teevad ja mida ei tee. Tal on mõistlik karjääri jätkata Hollandis,“ sedastas 65aastane juhendaja.

Õhtu teised kohtumised olid lätlaste siseasjad: Riia Vef alistas 83 : 77 Liepaja, Ogre 82 : 63 Läti ülikooli ja Ventspils 80 : 70 Valmiera. Liigat jätkavad kaotuseta Ventspils ja Pärnu, kuid esimene on pidanud viis ja teine kaks kohtumist. Nii Rapla kui Kalev on viiest mängust võitnud kaks, millega nad jäävad esimestena kohamängude joone alla.