Tuuli Tomingas.

Foto: Maria Kilk
Talisport
30. oktoober 2021, 22:30

Tuuli Tomingas jättis müstilise vigastuse tõttu Balti meistrivõistlused vahele (3)

Tuuli Tomingas pidi laupäeval esindama Eestit murdmaajooksu Baltimaade meistrivõistlustel, kuid müstiline pöiavalu tõttu ta starti ei jõudnud.

Tuuli Tominga ümber ehitatud TT tiim kirjeldab kodulehel juhtunut. „Pärast edukat Eesti murdmaajooksu karikavõistluse starti oktoobri alguses, kutsus kergejõustikuliit Tuulit esindama Eestit koondise koosseisus Balti murdmaa meistrivõistlustele, mis pidid aset leidma 30.10 Leedus, Palangal. Vaatasime oma tiheda plaani üle ja selgus, et kuupäev sobiks suurepäraselt väikeseks vahepeatuseks, enne ees seisvat lumelaagrit,“ kirjutab tiim.

„Niisiis saigi asjad kokku pakitud ja keerasime neljapäeval bussi nina Leedu suunda. Kuid juba sellel hetkel olime laupäevases stardis kõhklevad. Nimelt hakkas kolmapäeval, üleöö, ootamatult, ilma mingisuguse põhjuseta Tuuli pöid joostes ja kõndides tugevalt valu tegema. Selles lootuses, et mis kiirelt tulnud, läheb kiirelt üle, sai Leetu sõit siiski ette võetud. Laupäeva hommikuks polnud kahjuks valu pöias järgi andnud ja koondise kogunemisel pidi pisarsilmis tõsiasja tõdema, et tulevast talve silmas pidades on mõistlik mitte startida.

Õnneks kõik kohal olnud koondise treenerid kui ka asjapulgad mõistsid olukorda ja loodetavasti pikka viha ei pea. Seega osutus Leetu sõit väikestviisi puhkuseks, turgutasime vaimu ja andsime kehale puhkust, et tulevaks talveks kõik patareid ilusti laetud oleks.“

TT tiimile pandi alus 2021. aasta aprillis, kui selgus, et Indrek Tobreluts ei jätka Eesti laskesuusatamise koondise peatreenerina. Võistkond on ehitatud eelkõige Tominga ümber, kuid sportlastest kuuluvad sinna ka Robert Heldna ja Susan Külm. Pühapäeval liigub tiim Rootsi lumelaagrisse, mis on enne hooaega viimane ettevalmistav laager.

„Riskide maandamiseks jääb Tuuli Eestisse uuringutele, et saada jala osas selgust. Arstiga telefoni teel konsulteerides on tegu siiski närvivaluga ja eeldatavalt midagi tõsist ei tohiks olla. Tuuli liitub laagriga mõni päev hiljem,“ teatab tiim.