Kevin Durant (vasakul) ja Netsi peatreener Steve Nash.

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
31. oktoober 2021, 09:42

VIDEO | Kevin Durant sai teada, kui palju maksab palli publiku sekka viskamine

Brooklyn Netsi viimases mängus palli tribüünile visanud Kevin Durant peab selle eest maksma 25 000 dollari (21 500 euro) suuruse trahvi, otsustas NBA.

Durant tõttas matšis Indiana Pacersiga kolmandal veerandajal rünnakule, kui tema vastu tehti selge viga. Superstaar oli sellest selgelt heitud ja viskas palli publiku sekka. Tema õnneks hindasid kohtunikud sel hetkel, et pall polnud publikusse visatud „jõuliselt“ ja Durant sai lihtsalt tehnilise vea. Jõuliselt või meelega tribüünile visatud palli eest näevad ookeanitagused reeglid ette mängust eemaldamise. Nüüd sai Durant siiski jätkata, viskas lõpuks 22 punkti ja aitas Netsi 105 : 98 võidule.

Kohtumise järel selgitas kossuäss juhtunut järgnevalt:

„Ma ei tea, ma mõtlesin vist sellel hetkel, et olen üksinda jõusaalis, mitte NBA mängul. Aga ma ei saa nii teha, see oleks võinud maksta mu meeskonnale võidu. Enam see ei kordu. Vähemalt ma loodan seda.

Ma ei teadnud, et selle eest võib ka eemaldada, nii et võin õnnelik olla, et jäin mängu. Kõva trahv on kindlasti tulemas, see on selge.“

Duranti sõnad osutusidki prohvetlikeks, sest olukord vaadati NBA asjapulkade poolt üle ning „mängupalli jõuliselt pealtvaatajatele mõeldud tribüünile viskamise“ eest sai ta liigalt 25 000 dollari suuruse karistuse. Tõsi küll, kui lihtinimese jaoks oleks tegemist mõtlepaneva trahviga, siis Duranti jaoks pole see isegi mitte nohu, sest augustis sõlmis ta Netsiga lepingu, mille väärtuseks 198 miljonit dollarit (168 miljonit eurot).