Natalja Zabijako ja teised Venemaa koondise 2018. aasta taliolümpia medalistid vastuvõtul Vladimir Putini juures. Putin isiklikult allkirjastas 2104. aasta lõpus dokumendi, millega Zabijakole anti Venemaa kodakondsus.

Foto: TASS/Scanpix
Kõmu
31. oktoober 2021, 12:40

Tallinlannast olümpiahõbe abiellus salaja (5)

Tallinnas sündinud, kuid kõige säravamad tulemused Venemaad esindades saavutanud iluuisutaja Natalja Zabijako avaldas, et on vahepeal vaikselt abielusadamasse tüürinud.

Zabijako kuulus koos oma paarilise Aleksandr Enbertiga 2018. aasta taliolümpial Pyeongchangis iluuisutamise võistkonnavõistluses hõbemedali võitnud Venemaa koondise koosseisu. Samal aastal võideti pronksmedal Euroopa meistrivõistustelt ja aasta hiljem ka maailmameistrivõistlustelt, kuid seejärel Enbert haigestus ning mullu kuulutati karjäär lõppenuks.

27aastane Zabijako on jäänud siiski armastatud alaga seotuks ning ta teeb koos Alla Pugatšova näitlejast lapselapse Nikita Presnjakoviga kaasa Venemaa telesõus „Jääaeg“. Sel puhul andis Zabijako intervjuu kohalikule meediaväljaandele wday.ru, kus mainis ka seda, et on oma elukaaslase Danil Grinkiniga leivad ühte kappi pannud.

„Me just äsja abiellusime,“ teatas Zabijako. „Kuid otsustasime, et pulmatseremoonia jätame paremateks ja [koroona mõttes] rahulikumateks aegadeks.“

Zabijako ja tema filimirežissöörist kallim Grinkin kihlusid juba 2018. aasta sügisel ning tegelikult oli neil plaan pulmad juba varem ära pidada, kuid Prantsuse Polüneesias Bora Bora saarel kavandatud pidustused tuli koroonapandeemia tõttu ära jätta.

Pärast sportlaskarjääri lõppu on Zabijako asunud ka ise filmikunsti õppima ning ta tunnistas, et Grinkin on talle selles osas heaks mentoriks. Ent miks ikkagi otsustas Zabijako tipptasemel iluuisutamisega lõpparve teha, selmet endale uus paariline leida?

„Ma tean väga hästi, mida paarilise vahetamine tähendab, kogu see teekond, et koostöö hakkaks toimina. Pealegi olen ma oma 167 sentimeetriga poiste jaoks päris pikk, tavaliselt on paarissõidu tüdrukud kuni 160 cm pikkused,“ selgitas Zabijako, kelle jaoks Enbert oli tema viies paarissõidu partner. „Kuid teine asi on see, et isegi kui ma oleks mõelnud, et võiksin järgmise aasta Pekingi olümpial osaleda, siis uue parteneriga poleks mul jäänud piisavalt aega, et saavutada tase, millega kõrgete kohta nimele kaasa rääkida. Nii et ei olnud mingit mõtet karjääri jätkata.“

Zabijako esindas sünnimaad Eestit 2014. aastani, kuid siis tõmbas selga Venemaa dressi. Venemaa kodakondsuse andis president Vladimir Putin talle 2014. aasta 19. detsembril.