Paul Aron lõpetas hooaja viimase sõidu teisel kohal, hooaja kokkuvõttes oli 17aastane eestlane kolmas.

Foto: https://twitter.com/PREMA_Team
Vormel 1
31. oktoober 2021, 16:14

Vormelitalent Aron lõpetas hooaja poodiumil ja läheb testima tipptiimi F3 masinat

Monza ringrajal tõmmati joon alla Formula Regional Euroopa vormelisarja aastale. Mercedese F1 noortetiimi kuuluv Paul Aron lõpetas teise põhisõidu teisel kohal, hooaja kokkuvõttes oli eestlane kolmas.

Kui möödunud osavõistlusel Mugellos võitis Prema Powerteam meeskonna vormelis istuv Paul Aron mõlemad sõidud, siis Monzas tal nii hästi ei läinud. Esimese sõidu kvalifikatsioonis 12. lõpetanud Aron ületas laupäevasel etapil finišijoone kuuendana, kuid hooaja kokkuvõttes langes ta sellega teiselt kohalt kolmandaks. 

Pühapäevast võistlust alustas ta kolmandalt kohalt, kuid pusklemine tiimikaaslase David Vidalisega kukutas ta viiendaks. Kuid lõpu eel ei mahtunud esikoha eest võidelnud Vidales ja Dino Beganovic rajale, meeste masinad põrkasid kokku ja lõpetasid seinas. Segaduse järel tõusid esikolmikusse Isack Hadjar (R-ace GP), Aron ja Hadrien David (R-ace GP), selles järjestuses ka sõit lõppes.

Hooaja kokkuvõttes sai 17aastane eestlane 197 punktiga kolmanda koha. 277 silmaga võitis EM-tiitli 21aastane šveitslane Grégoire Saucy (ART Grand Prix), Aronit edestas 12 punktiga ka prantslane Hadrien David. Hooaja kokkuvõttes tegi aga Aron tiimikaaslastel selja prügiseks, sest hispaanlane Vidales oli 102 punktiga kümnes ja rootslane Beganovic 53 punktiga 13.

Prema haldab vormeleid ka kõrgemates klassides ning meeskond testib uuel nädalal F3 masinaid Valencia ringrajal. Kui esimesel päeval roolib masinat vormel 1 tähe Charles Leclerci noorem veli Arthur, siis teisel ja kolmandal päeval usaldatakse auto Aroni hoolde ning neljandal saavad võimaluse verinoored talendid Oliver Bearman ja Jak Crawford.

Paul Aron tunnistas, et ootab testipäevi. „Olen väga tänulik selle võimaluse eest, et Prema laseb mul testida nende vormel 3 masinat. Eriti pärast Monza nädalavahetust on suurepärane liikuda otse Valenciasse ja järgmisel päeval neid kahte autot võrrelda. F3s on palju uut, näiteks DRS, palju rohkem võimsust ja survejõudu, kuid eeldan, et sellega on äärmiselt lõbus sõita!” ütles ta pressiteate vahendusel.

Sealjuures kuulub Prema F3-sarjas tipptiimide hulka. Meeskonda kuuluv 18aastane norralane Dennis Hauger lõpetas möödunud hooaja kokkuvõttes esikohal.