Ernest Agyiri tabamus tõi Levadia raske 2 : 1 võidu.

Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia
Jalgpall
31. oktoober 2021, 17:35

Kaotusseisust välja tulnud Levadia alistas Kalju ja astus sammu tiitli suunas

Jalgpalli meistriliiga neljanda ringi avavoorus said võidud kirja tabeli kaks esimest klubi, kui valitsev meister Tallinna Flora alistas 2 : 0 Narva Transi ning Tallinna FCI Levadia 2 : 1 Nõmme Kalju.

Kuigi Flora valdas Narvas kohtumise alguses palli, siis esimese suurepärase võimaluse sai 15. minutil Trans, kuid nende poolkaitsja Aleksandr Zakarljuka kauglöök lendas latti. Seejärel hakkasid tallinlased aina enam võimalusi looma, kuid florakaid vedas alt löögitehnika või sooritustele jäi ette 18aastane kollkipper Maksim Pavlov. Väga lähedale jõudis Flora poolaja lõpus, kui Ken Kallaste löök raksatas latti.

Väravalukk muugiti lõpuks lahti 65. minutil, kui Sergei Zenjovi madala söödu lükkas võrku Rauno Sappinen. „Proovisime terve mängu vältel kasutada võimalikult palju ääri. Mängisime parema ääre väga ilusti tühjaks, Sergei nägi väga ilusti mu jooksu, söötis värava ette ja pidin lihtsalt jala vastu panema,“ kirjeldas Sappinen kohtumise järel avaväravat.

Sama duo oli aktsioonis neli minutit hiljem, kui Zenjovi teenitud 11 meetri karistuslöögi realiseeris Sappinen. „Domineerisime 90 minutit, tekitasime palju võimalus ja lõpuks õnnestus mõned ära lüüa. Teenitud võit,“ lisas koondise ründaja soccernet.ee otseülekandes. 

Järgmisel nädalala keskel võõrustab Flora konverentsiliigas Küprose klubi Famagusta Anorthosis, nädala lõpus madistatakse Nõmme Kaljuga. „Midagi uut meie jaoks pole. Kaks mängu, kus eesmärk on kaks võitu,“ lausus sellel hooajal meistriliigas 21 ning eurosarjades 10 väravat tagunud Sappinen.

Rauno Sappinen on tänavu Flora eest löönud üle 30 värava.

Foto: Stanislav Moškov

Vooru viimases mängus võõrustas Nõmme Kalju Sportland Arenal liigat juhtivat Levadiat. Külalised sahistasid esmakordselt väravavõrku avapoolaja keskel, kuid Zakaria Beglarišvili skooris napist suluseisust ja tabamust ei loetud.

Kohtumist läks juhtima hoopis Kalju, kui 55. minutil saatis Mihhail Babitšev kõrge palli kasti, kus see kukkus õnnelikult Vladamir Avilovile, kes suskas selle võrku. Kuid eduseis püsis vaid kaks minutit, sest Kalju keskkaitsja Giannis Tsivelekidis kukutas karistusalas Frank Liivaku ja järgnenud 11 meetri karistuslöögi realiseeris kindlalt Beglarišvili.

Sama mees sepistas 64. minutil Levadia teise värava, kui leidis sööduga Ernest Agyiri, kes lahendas võimaluse külmavereliselt. Tiimi juhendaja Vladimir Vassiljev tunnistas, et enne mängu püstitatud plaan toimis. „Tekitasime momente. Võinuks tulla lihtsamat, aga ootasime võitluslikku mängu. Võitsime teise palle ja sealt tulid momendid. Näitasime väärikat jalgpalli ja liigume õiges suunas,“ rääkis 33aastane treener ERRi otseülekandes 2 : 1 võidu järel.

Levadial on tabelis 70 punkti, Flora jääb neist maha kuue silmaga. Hooaja lõpuni on veel viis vooru, sealjuures aasta lõpus kohtuvad Flora ja Levadia kahel korral järjest. „Peame korra Florat võitma, sellest piisab, kui teisi alistame,“ sedastas Vassiljev.

Levadia sai valusa hoobi eelmises voorus, kui nad kaotasid üllatuslikult 2 : 3 Viljandi Tulevikule. Beglarišvili tunnistas, et see tiimi rivist välja ei löönud. „Terve meeskond on rahulik, isegi peale seda kui kaotasime Tulevikule. Keegi polnud närviline. Mängime oma mängu, mida näidanud läbi aasta,“ ütles poolkaitsja.