Korvpallikoondise treening.Foto: Martin Ahven
Korvpall
31. oktoober 2021, 21:28

Viimsi kinkis Pärnule Eesti-Läti liiga esimese kaotuse. Veideman: alguses oli bussisõit jalgades, kuid siis ärkasime

Pühapäeval toimus korvpalli Eesti-Läti ühisliigas kaks Eesti klubide lahingut, kus KK Viimsi/Sportland alistas võõrsil 82 : 74 Pärnu Sadama ning TalTech purustas Rakvere Tarva 92 : 62.

Pärnu alustas Viimsi vastu vägevalt, kui vähem kui kahe ja poole minutiga pääses kodumeeskond ette 12 : 3 ja külaliste juhendaja Valdo Lips võttis aja maha. Minutilise pausi järel sai Viimsi mängu käima ning võitis avaveerandi 27 : 26.

Viimsi tagamängija Rain Veideman tunnistas, et Pärnu hea algus äratas nad üles. „Me ei muutnud midagi, vaid hakkasime mängima. Võib-olla natuke ehmatas, et kõik, mis nende poolt lendu lasti, läks sisse. Ja endal oli bussisõit jalgades. Siis ärkasime ja läks mänguks,“ rääkis ta matši järel Delfi otseülekandes.

Kohtumine jätkus tasavägiselt, sest poolajapausile mindi Viimsi 43 : 40 eduseisust ning kolmanda veerandi järel oli omakorda Pärnu peal ühe silmaga. Veel viis minutit enne kohtumise lõppu oli tablool viik 69 : 69, kuid Devin Lee Harrise kuue ja Karl-Johan Lipsu nelja punkti abil tegi Viimsi 10 : 0 spurdi ning võitis matši 82 : 74,

„Me ei valmistunud spetsiaalselt Pärnuks. Oleme uus klubi ja proovime oma põhivärgid tööle saada. VEF andis meile korraliku õppetunni,“ tunnistas Viimsi parimana 18 silma visanud Veideman, et Riia klubilt saadud 64 : 87 kaotus mõjutus äratuskellana. „Vaatasime selle läbi ja võtsime üksipulgi lahti. Tundub, et selle nädalaga oleme trennis midagi õppinud.“

Veideman tegi mitmel rindel ilusa mängu, sest lisaks noppis ta 6 lauapalli, andis 6 tulemuslikku söötu ja tegi 3 vaheltlõiget. Viimsi tegi peamiselt pahandust korvi lähistel, sest neil sopsas 39st kahepunktiviskest 22, Pärnul 37st vaid 13. Viimsi poolel jäi Harrise ja Lipsu arvele 16 silma, Läti vanameister Ronalds Zakis tõi 13 punkti.

Pärnu eest tegi suurepärase mängu pika vigastuspausi järel vormi jõudev 21aastane Artur Konontsuk, kes viskas 19 sanga ja võttis maha 8 lauapalli. Kasey Jamal Hill toetas teda 13 ja Hugo Toom 12 punktiga.

Päeva teises kohtumises tegi TalTech võõrsil Rakvere Tarvasega sotid selgeks juba esimesel veerandil, mis võideti 26 : 7. Poolajapausile mingi seisult 44 : 25 ning ülikoolisats võitis kohtumise 92 : 62.

TalTechi poolelt viskasid kaheksa mängijat vähemalt seitse punkti, neist edukaim oli Sten Sokk 16 silmaga. Martin Müürsepa hoolealuste seas jõudis kahekohalise punktisummani vaid Aleksa Nikolic, kelle arvele jäi 17 sanga, 5 lauda ja 5 söötu.

Suurepäraselt hooaega alustanud TalTechil on kirjas viis võitu ja üks kaotus, mis annab Eesti-Läti liigatabelis Ventspilsi ja VEFi järel kolmanda koha. Viimsi on viiest mängust võitnud kolm ja Pärnu kolmest kaks. Rakvere Tarva hooaja algus on väga nutune, sest meeskond on kaotanud kõik kuus matši.