KÕIK: Nuno Espirito Santo seiklus Tottenhami peatreenerina kestis vaid neli kuud.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
1. november 2021, 12:35

Paskotšiga vene keeles suhelnud Tottenhami peatreener sai sule sappa

Vaid neli kuud tagasi Inglismaa jalgpalli kõrgliigaklubi Tottenhami peatreeneriks nimetatud Nuno Espirito Santo peab hakkama endale uut tööandjat otsima, sest Põhja-Londoni klubi andis portugallasele hundipassi.

Viimaseks piisaks omanike karikasse oli laupäevane 0 : 3 kaotus Manchester Unitedile. See tähendas seda, et Tottenham on tappa saanud viimasest seitsmest liigamängust viies ning tabelis ollakse kümne vooru järel kaheksandal kohal, liidrist Chelseast maas kümne punktiga.

„Tean küll, et Nuno ja tema treeneritetiim tahtsid edukad olla ja mul on kahju, kuid pidime selle otsuse vastu võtma,“ teatas Tottenhami klubi tähtis asjapulk Fabio Paratici klubi väljastatud ametlikus avalduses. „Nuno on tõeline härrasmees ja ta on alati klubisse teretulnud. Täname teda ja tema tiimi ja soovime neile edu edaspidiseks.“ Kes Espirito Santot Tottenhami tüüri juures asendab, pole veel selge.

47aastane endine väravavaht juhendas enne Tottenhami neli aastat Wolverhamptoni meeskonda. Kuna ta oli oma mängijakarjääri päevil pallinud Moskva Dünamos, mõistis ta muuseas vene keelt ning nii suhtles ta esindusmeeskonna treeningutesse kaasatud Tottenhami noormängija, Eesti koondislase Maksim Paskotšiga just meie idanaabrite keeles.

„Pärast üht trenni tuli ta mu juurde. Küsis üle, et kas ma olen Eestist, kas see on Venemaale lähedal ja hakkas minuga vene keeles rääkima. Olin väga üllatunud. Ta pärast ütles, et ta mängis Venemaal ja rääkis päris hästi,“ kõneles Paskotši augusti lõpus Eesti koondise pressikonverentsil.

„Kui meil olid hooajaeelsed mängud ja ma mängisin paremkaitses tema ees, siis ta suhtles minuga vene keeles,“ lisas Paskotši.  Ta märkis ka, et talle meeldib portugallane nii treeneri kui ka inimesena.