Alexander Petrov teatas karjääri lõpetamisest.

Foto: MARTIN AHVEN
Jäähoki
2. november 2021, 11:30

UISUD VARNA! Eesti hokikoondise kõige resultatiivsemad mängijad lahkuvad jäält

Järgmisel nädalal toimub Tallinnas traditsiooniline jäähokiturniir Baltic Challenge Cup Eesti, Läti, Leedu ja Poola meeskondade vahel. Kodupublikuga jätavad hüvasti igipõlised Eesti koondislased Alexander Petrov ja Andrei Makrov.

38aastane Ida-Virumaalt pärit Alexander Petrov, kelle arvele kuulub muuhulgas kuraditosina hooaja jagu mänguaega Itaalia erinevates klubides, tõmbas möödunud hooajaga klubihokile joone alla. Nüüd on aeg taanduda ka koondisest.

„Mitte kaua aega tagasi, aga pärast praegu valitsevat olukorda, kus mängud jäid ära ning meistrivõistlused olid paariks kuuks kinni, otsustasin, et pean edasi liikuma, et end milleski muus proovile panna. Ka minu pere otsustas, et piisab, ning tuleb lastega rohkem aega veeta. Samuti on tegu vanusest tingitud otsusega, sellist põnevust nagu varasemalt enam ei ole,“ selgitas Petrov otsust karjäärile punkt panna.

Mängumees lisas: „Muidugi oleks võinud paremini või halvemini välja kukkuda, aga aega tagasi ei saa. Minu karjääris oli palju positiivseid emotsioone. Samuti perekond, lapsed ja uued sõbrad – kõik tänu hokile.“

Petrov tegi debüüdi Eesti meeste koondises üle 21 hooaega tagasi ning on vahepealsetel aastatel järjepidevalt koosseisu kuulunud. Rahvusesinduse punktitabelis (väravate ja resultatiivsete söötude summa) jagab Petrov teist kohta Robert Roobaga, kummagi arvel on 99 punkti. Pika puuga hoiab esikohta 82 värava ning 70 sööduga Andrei Makrov, kelle jaoks jääb kodune turniir samuti karjääri viimaseks.

„Andy on Eesti koondise jaoks olnud väga tähtis mängija ja väärtustan väga seda, mida ta Eesti jäähokile andnud on. Ta lõi alati kaasa kõikidel koondise turniiridel ning aastast 1997 on esindanud järjepidevalt ka meeste koondist. Müts maha!“ kommenteeris 41aastase Makrovi karjääri lõpetamist koondise peatreener Jussi Tupamäki.

Traditsiooniline rändkarikaturniir Baltic Challenge Cup on viimaseks Eesti koondise kohtumiseks enne 2022. aasta kevadel toimuvat maailmameistrivõistluste I divisjoni B-grupi turniiri, kus vastasteks samuti teiste seas Leedu ning Poola koondised.