Cristiano Ronaldo 2 : Atalanta 2

Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
3. november 2021, 00:30

BLOGI | Ronaldo tassis ManU viigini, Bayern ja Juventus kindlustasid väravatesajus edasipääsu

Jalgpalli meistrite liiga alagrupiturniiri neljandas voorus kindlustasid edasipääsu järgmisesse ringi Torino Juventus ja Müncheni Bayern. Õhtu oodatuim mäng peeti aga F-alagrupis, kus toimus Bergamo Atalanta ja Manchester Unitedi korduslahing.

Kaks nädalat tagasi läks Atalanta poolajapausile 2 : 0 eduseisus, kuid ManU võitis võimsa teise poolaja toel kohtumise 3 : 2. Ka Bergamos alustas teravamalt Atalanta, kui juba 12. minutil leidis Duvan Zapata karitusala joonelt Josip Ilicici, kelle vasaku jala löök maandus võrgus. Avapoolaja esimesel lisaminutil keerutas United pikalt palli, rünnaku lõpetuseks leidis Bruno Fernandes ilusa sööduga Cristiano Ronaldo ja Portugali superstaar ei eksinud.

Atalanta pääses taas ette 56. minutil, kui Zapata pääses väravavahiga silmitsi ja mängis David De Gea üle. Kuigi esialgu fikseeris küljekohtunik suluseisu, siis videokohtunikud leidsid pika vaatamise järel, et värav oli legaalne. Aga õhtu kangelaseks tõusis Ronaldo, kes kohtumise teisel lisaminutil vajutas 20 meetrilt ühe puutega palli posti kõrvale.

Ronaldost vanemana on meistrite liiga mängus kaks väravat löönud Filipp Inzaghi. Kui 2010. aasta novembris Madridi Reali võrku duubli löönud itaallane oli toona 37 aasta ja 86 päeva vanune, siis Ronaldol on vanust veel nõksa alla 37 eluaasta. Alagrupi teises kohtumises seljatas Villarreal 2 : 0 Berni Young Boysi. 

F-alagrupp
Villarreal 7, Manchester United 7, Atalanta 5, Young Boys 3

Õhtu teine suur täht oli Müncheni Bayerni ründaja Robert Lewandwoski, kes 5 : 2 võidumängus lõi Benfica võrku kolm väravat ning andis väravasöödu. Poolakas võinuks lüüa enamgi, kuid esimese poolaja lõpus eksis ta 11 meetri karistuslöögil. Bayern on meistrite liiga esimeses neljas voorus skoorinud juba 17 väravat, millega nad kordavad PSG poolt 2017. aastal püstitatud rekordit.

Grupi teine suurklubi Barcelona oli võõrsil hädas Kiievi Dinamoga, kuid 1 : 0 võidu tõi neile Ansu Fati 70. minutil löödud värav. Bayern kindlustas võiduga grupist edasipääsu, Barcelona tõusis teisele kohale.

E-alagrupp
Bayern 12, Barcelona 6, Benfica 4, Kiievi Dinamo 1

Järgmisesse ringi pääsme kindlustas ka Torino Juventus, kes Paolo Dybala kahe tabamuse toel seljatas 4 : 2 Peterburi Zeniti. Grupi teises mängus lõi Londoni Chelsea Malmö vastu kümneid häid väravavõimalusi, kuid ainsaks väravaks jäi Hakim Ziyechi 55. minuti õnnestumine.

H-alagrupp
Juventus 12, Chelsea 9, Zenit 3, Malmö 0

Ehkki võõrsil mänginud Salzburg suutis Wolfsburgis lüüa enam olukordi ja omas mängulist ülekaalu, siis võitis matši kodumeeskond 2 : 1. Sama skooriga sai võidu Lille, kes alistas võõral väljakul Sevilla. Sealjuures suutis Lille esimest korda meistrite liigas 0 : 1 kaotusseisu pöörata võiduks, nende eelnevad 23 sellist matši päädisid viie viigi ja 18 kaotusega.

G-alagrupp
Salzburg 7, Lille 5, Wolfsburg 5, Sevilla 3

23:57

Teisipäevaste mängude tulemused

23:54
Atalanta - ManU 2 : 2

92. minutil pääses Cristiano Ronaldo 20 meetrilt ühe puutega löögile ning mees vajutas palli tagumise posti kõrvale. Ronaldolt mängus kaks väravat, mõlemad lisaminutitel.

23:51
Juventus - Zenit 4 : 2

Teisel lisaminutil lükkas Sardar Azmoun palli Juventuse võrku, aga väga see Zeniti ei lohuta…

23:50
Villarreal - Young Boys 2 : 0

Arnaut Danjuma lõi 89. minutil oma CL-karjääri teise värava, mis viis Villarreali 2 : 0 ette. Sellele mängule võib nüüd joone alla tõmmata.

23:45
Bayern - Benfica 5 : 2

Väravavaht Maneul Neuer pani pika palli ründajate suunas ja kuidagi oli see Robert Lewandowski, kes pääses kaitsjate taha jooksu ning oma õhtu kolmanda värava.

23:42

Dinamo oli viigväravale lähedal, kuid Barcelona kollkipper Marc-Andre ter Stegen tõi Viktor Tsigankovi löögi lati alt ühe käega ära. Päeva üks parimaid tõrjeid.

23:40
Juventus - Zenit 4 : 1

Zenit murdus lõplikult, sest Alvaro Morata lõi 82. minutil Juventuse neljanda. Söödupunkti sai kirja Dybala, kes ilusa passiga saatis hispaanlase väravavahiga vastamisi.

23:36
Bayern - Benfica 4 : 2

Benfica lõi kiirrünnakust ühe tagasi, kui Joao Mario mängis Darwin Nunezi väravavahiga silmitsi ning viimane lükkas palli Manuel Neueri jalge vahelt sisse. Samas pole kahest löödud väravast väga kasu, kui kaitses imed neli…

23:33
Juventus - Zenit 3 : 1

Zenit ohustas mitmel korral Juventuse väravat, kuid tabamuseni nad ei jõudnud. Kuid sellega jäi venelaste kaitse auklikuks. 72. minutil vajutas Weston McKennie latti, kaks minutit hiljem konksutas Federico Chiesa Zeniti kaitsja ära ning lõi palli vasakuga posti kõrvale.

23:31
Dinamo - Barcelona 0 : 1

Teiselt poolajal ärganud Barcelona sai 70. minutil soovitu kätte, kui Oscar Mingueza paremalt äärelt antud madal sööt sai Dinamo kaitsjast rikošeti ning Ansu Fati vajutas palli ühe puutega võimsalt lati alla.

23:28

Kiievi Dinamo paremkaitsja Tomasz Kedziora tõmbas maha Ansu Fati ja vilemees määras 11 meetri karituslöögi. Kuid videokohtunike abiga võttis ta otsuse tagasi ning Barcelona püsib tühjade pihkudega.

23:26
Bayern - Benfica 4 : 1

Bayerni äär Leroy Sane pääses kaitsjate taha jooksu ja ootas ära teisest lainest Robert Lewandowski, kes tõstis palli üle väravavahi. Poolakas on täna taaskord igal pool, sest ta salos on kaks väravat, üks väravasööt ja üks eksitud penalti.

23:22
Atalanta - ManU 2 : 1

Atalanta ründaja Duvan Zapata pääses 56. minutil väravavahiga silmitsi ja mängis David De Gea üle. Kuigi esialgu fikseeris küljekohtunik suluseisu, siis VAR leidis pika-pika vaatamise järel, et värav oli legaalne. Veerand väravat võib panna keskkaitsja Jose Luis Palomino nimele, kelle osavast pikast passist Zapata jooksu pääses.

23:19
Juventus - Zenit 2 : 1

Zeniti äär Claudinho tõmbas üsna süütus olukorras maha Federico Chiesa ning kohtunik määras Juventuse kasuks 11 meetri karistuslöögi. Dybala uhas aga penalti mööda… aga vilemees andis korduslöögi, sest kaks Peterburi klubi mängijad olid enneaegselt kastis. Zeniti mängijad polnud otsusega sugugi rahul, aga teha polnud midagi. Teisel katselt argentinlane enam ei eksinud.

23:16

Young Boys toimetas palli 55. minutil võrku, kui tiimi kapten Christian Fassnacht lõi palli paarilt meetrit peaga sisse. Kuid videokohtunikud tuvastasid, et tabamuse eel häiris suluseisus olnud Berni klubi mängija Villarreali väravavahti. Tundus õige otsus.

23:13
Sevilla - Lille 1 : 2

Lille pika rünnaku lõpetuseks vajutas Mehmet Zeki Celik terava nurga alt palli posti, kust see põrkus värava ette Jonathan Ikonele, kes lükkas selle 51. minutil Sevilla kaitsjate vahelt siseküljega sisse.

23:12
Bayern - Benfica 3 : 1

Bayern andis 51. minutil paremalt äärelt kõrge tsenderduse Alphonso Daviesele, kes suunas palli peaga teisest lainest kasti jooksnud Leroy Sanele, kes lõi sakslaste kolmanda värava. Bayerni ründetank töötab õlitatult.

23:09

Meeskonnad on kuuel staadionil taas murul.

22:56

Kõik meeskonnad läksid puhkama. Väravad on löömata Kiievis, kus Dinamo ega Barcelona pole väga olukordi loonud ja 0 : 0 vastab igati mängupildile. Sealjuures pealelöögid on Dinamo kasuks 3 : 2 ehk katalaanid on päris hambutud.

22:53
Atalanta - ManU 1 : 1

Avapoolajal esimesel lisaminutil keerutas United pikalt palli, mille lõpetuseks leidis Bruno Fernandes sööduga Cristiano Ronaldo ja Portugali superstaar lõi meistrite liigas oma neljanda värava. Kuid kollile eelnenud söödumäng oli väga ilus.

Loe rohkem