Purjuspäi rooli istunud Henry Ruggs III põhjustas hukkunuga liiklusõnnetuse.

Foto: Ethan Miller / AFP / Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
3. november 2021, 10:41

TRAGÖÖDIA: noorest Ameerika jalgpalltähest sai purjuspäi surmakutsar

Veel esmaspäeval oli noore Ameerika jalgpalluri Henry Ruggs III elu kui lill: tema Las Vegas Raidersi meeskond hoidis AFC läänedivisjonis viie võidu ja kahe kaotusega liidrikohta ning 22aastane püüdja oli isiklikult teinud seitsme mänguga parema hooaja kui mullu kuraditosinaga. Siis istus Ruggs aga purjuspäi autorooli…

Igal NFLi meeskonnal on hooaja sees üks vaba nädalavahetus, mil väljakul ei käida. Raidersi jaoks oli see eelmisel nädalal. Tundub, et Ruggs nautis vabadust täiel rinnal – selle asemel, et esmaspäeval taastuda rahulikult füüsilisest pingutusest, korkis mees lahti alkoholipudeli ja läks koos sõbraga oma Chevrolet Corvette sportautoga linna peale kihutama.

Las Vegase politsei pressiteate kohaselt kihutas Ruggs ööl vastu teisipäeva poole nelja paiku oma Corvette’iga ühes Las Vegase eramajade rajoonis. Ilmselt kiirust ületanud Ruggs vajus ootamatult keskmisest sõidureast parempoolsesse, kus kulges ees märgatavalt aeglasemalt Toyota RAV4. Kokkupõrke tulemusel lahvatas Toyota põlema.

Politseinikud jõudsid sündmuspaigale kell 3.39 ja avastasid Toyotast hukkunud juhi, kes oli õnnetuse tulemusel masinasse lõksu jäänud. Chevrolet’d juhtinud joobetunnustega Ruggs ja ta kaassõitja viidi kergemate vigastustega haiglasse, kus sportlane hiljem ka vahi alla võeti. Kohtuniku ette peaks ta jõudma kolmapäeval.

Sportlane palkas enda esindajaks staaradvokaadid: David Chesnoff ja Richard Schonfeld. Chesnoffi endiste klientide sekka kuuluvad sellised Las Vegases seadustega kimpu sattunud maailmatähed nagu Britney Spears, Bruno Mars, Mike Tyson, Paris Hilton, Lindsay Lohan, Cristiano Ronaldo, David Copperfield, Leonardo DiCaprio ja Shaquille O’Neal. Hiljuti kuulus ta miljonär Robert Dursti kaitsemeeskonda, kes ei suutnud väärata kinnisvaramagnaadi mõrva eest eluks ajaks trellide taha saatmist.

Ruggsi kaitsjad sõnasid kliendi nimel tehtud avalduses, et nad viivad avarii asjaolude tuvastamiseks läbi oma iseseisvat uurimist ja paluvad kõigil enne kõigi faktide selgumist mitte järeldusteni tõtata. Joobes juhtimise läbi inimese surma põhjustamine toob süüdimõistmisel Las Vegases kaasa minimaalselt kaheaastase vanglakaristuse. Halvimal juhul tuleks Ruggsil trellide taga olla 20 aastat.

Raidersi meeskond teatas teisipäeval, et lõpetas Ruggsiga lepingu.