Liverpooli mängijad Sadio Mane ja Diogo Jota mõlemad said Atletico vastu jala valgeks.

Foto: AP / Scanpix.
Jalgpall
4. november 2021, 00:24

BLOGI | Liverpool ja City võtsid meistrite liigas kindlad kolm punkti, PSG mängis lisaminutil võidu maha

Kolmapäeval mängiti meistrite liigas neljanda vooru kohtumised, kus Liverpool ja Amsterdami Ajax kindlustasid pääsu järgmisesse ringi. Mängude täpsema käiguga saab tutvuda allolevas blogis.

Kaks nädalat tagasi pakkusid Liverpool ja Madridi Atletico tõelise põnevuslahingu, kui inglased võitsid kohtumise 3 : 2. Kuid kodus tegi Liverpool sotid selgeks juba esimesel poolajal, kui 13. minutil viis Diogo Jota meeskonna ette ning kaheksa minutit hiljem sai Trent Alexander-Arnold kirja päeva teise söödupunkti, kui tema terava passi lükkas Jan Oblaki selja taha Sadio Mane. Lõplikult murdus Atletico 36. minutil, kui süütus olukorras sai punase nende kaitsja Felipe.

Grupi teises matšis mängisid Milan ja Porto 1 : 1 viiki, millega Itaalia hiid teenis hooaja esimese punkti. Ühtlasi on see ajaloos esimene kord, kui Milan on meistrite liigas nelja vooru järel võiduta. Liverpool kindlustas võiduga grupist edasipääsu. Eeldatavasti selgub teine sõelmängudele pääseja Porto ja Atletico omavahelises matšis, sest Milani teiseks kerkimise võimalused on vaid teoreetilised.

B-alagrupp
Liverpool 12, Porto 5, Atletico 4, Milan 1

Esimesed silmad sai pähe ka RB Leipzigi, kes 92. minuti penaltist viigistas 2 : 2 Pariisi Saint-Germainiga. A-alagrupi teises mängus näitas Club Brugge Manchester Cityle esimesel poolajal hambaid, kuid kodumeeskond võttis lõpuks numbriliselt kindla 4 : 1 võidu. Kahe naftaklubi järgmisesse ringi kulgemise saab nurjata vaid Club Brugge, kuid selleks peavad belglased võitma kaks järgmist kohtumist ja sellestki võib jääda väheks.

A-alagrupp
Manchester City 9, PSG 8, Club Brugge 4, RB Leipzig 1

C-grupis jäi Borussia Dortmund pooltunni täitudes Ajaxi vastu vähemusse, kui Mats Hummels lendas sirge jalaga sisse Antonyle. Kuigi olukord tundus pigem väärt kollast kaarti, siis kohtunik kergitas punase.

Peagi sai aga Dortmund üsna pehme penalti, kui kaitsja pani käe Jude Bellinghami seljale ja viimane kukkus kui kuulitabamusest. Vilemees jättis üllatuslikult otsuse ka peale ekraanilt vaatamist jõusse ning Marco Reus viis 37. minutil sakslased 11 meetri punktilt ette. Õhtu kangelaseks tõusis aga Ajaxi paremäär Antony, kelle eeltööst skoorisid viimase 20 minuti jooksul Dusan Tadic,  Sebastien Haller ja Davy Klaassen.

27aastane Haller on tänavu meistrite liigas suurepärases hoos, sest mees on skoorinud esimeses neljas alagrupimatšis. Varem on samaga hakkama saanud vaid Ze Carlos, Alessandro Del Piero, Diego Costa ja Erling Haaland. Grupi teises kohtumises purustas Lissaboni Sporting 4 : 0 Besiktasi.

C-alagrupp
Ajax 12, Dortmund 6, Sporting 6, Besiktas 0

Kolme vooru järel D-alagruppi juhtinud Tiraspoli Šeriff hoidis avapoolajal Milano Interi kuival, kuid puhkepausil järel võtsid külalised skooriga 3 : 1 oma. Grupi ainuliidriks tõusis Madridi Real, kes alistas koduväljakul raskustega 2 : 1 Donetski Šahtari. 

D-alagrupp
Real 9, Inter 7, Šeriff 6, Šahtar 1

00:00
Tulemused:

Foto: Uefa.com / Ekraanitõmmis
23:58
Dortmund - Ajax 1 : 3

Alates 29. minutist vähemuses mänginud Dortmund lagunes lõppeks. Õhtu kolmanda söödupunkti teenis Antony, kes kolmandal lisaminutil mängis löögile Davy Klaasseni.

23:57
Leipzig - PSG 2 : 2

PSG kaitsja Presnel Kimpembe lendas põlvega selga Christopher Nkunkule. Videokohtunikud kutsusid väljakukohtunikud ekraani juurde ja korduse põhjal otsustas ta PSG mängijate pettumuseks, et tegu oli väärt 11 meetri karistuslööki. 92. minutil astus penaltipunkti taha ungarlane Dominik Szoboszlai, kes lõi palli kindlalt posti kõrvale.

23:52
Manchester City - Club Brugge 4 : 1

Joao Cancelo sai 92. minutil kirja kolmanda söödupunkti, kui portugallane lükkas palli Gabriel Jesusele, kes keerutas palli tagaposti.

23:50
Šeriff - Inter 1 : 3

Moldova sats sai kätte auvärava, kui Sebastien Thilli eeltöö lahendas Adama Traore. Asi seegi.

23:49

Meistrite liiga ajaloos on esimeses neljas alagrupimatšis jala valgeks saanud viis meest: Ze Carlos, Alessandro Del Piero, Diego Costa, Erling Haaland ja nüüdsest ka Seb Haller

23:47
Dortmund - Ajax 1 : 2

Ajax keeras tosina minutiga kaotusseisu eduseisuks, kui Antony leidis tsenderdusega Sebastien Halleri peanupu ja pall maandus võrgus. 27aastane Haller paneb tänavu meistrite liigas hullu, sest tegu oli Elevandiluuranniku ründaja selle hooaja seitsmenda väravaga!

23:41
Šeriff - Inter 0 : 3

Marcelo Brozovic leidis 82. minutil pika passiga Alexis Sanchez ja 32aastane Tšiili koondise ründaja vajutas palli jõuga võrku.

23:38

Neljas mängus näivad sotid üsna selged, sest paberil tugevamad tiimid juhivad kahe väravaga. Kõige kõvem andmine käib Leipzigis, kus nii kodusatsil kui PSG-l on olnud suurepäraseid võimalusi, kuid tablool püsib skoor 1 : 2.

23:36
Dortmund - Ajax 1 : 1

Kuigi Ajax mängib alates 29. minutist arvulises ülekaalus, siis värava said nad kätte alles 72. minutil, kui Antony tsenderdus sai rikošeti Marin Pongracici peanupust ja kukkus posti kõrvale, kus esimesena oli jaol serblane Dusan Tadic.

23:33
Manchester City - Club Brugge 3 : 1

Kuigi Brugge näitas naftameestele hambaid, siis jõu vastu ei saa. Phil Foden mängis Ilkay Gundogani kaitseliini taha vabaks ning sakslane lükkas palli Raheem Sterlingule, kes lükkas palli siseküljega tühja. Sisuliselt identne City avaväravaga.

23:24
Šeriff - Inter 0 : 2

Interi avavärava autor Marcelo Brozovic andis 66. minutil nurgalöögi Stefan de Vrij suunas, kelle pealöögi tõrjus Šeriffi kollkipper Georgios Athanasiadis. Kuid värava ees oli esimesena jaol slovakk Milan Skriniar, kes esimesel korral lõi vastu Athanasiadist ja teisel korral lükkas palli tühja.

23:19

Madridi Atletico lõi 57. minutil ühe tagasi, kui Luis Suarez lõi 20 meetrilt Liverpooli kaitsja rikošetist palli võrku. Kuid videokohtunikud tuvastasid olukorrast suluseisu… Sulg oli selge, aga üldiselt ikka väga must õhtu Atleticol.

23:18
Sporting - Besiktas 4 : 0

Pablo Sarabia oli oma esimesele väravale lähedal 48. minutil, kui tema üle jala läinud tsenderdus kukkus põiklatti. Kuid mees sai tabamuse kirja kaheksa minutit hiljem, kui türklased ei suutnud kastis palli klaarida ning hispaanlane oli esimesena jaol.

23:16
Manchester City - Club Brugge 2 : 1

Club Brugge oli ülilähedal 2 : 1 väravale, kuid Charles De Ketelaere lõi värava eest mööda. Kuid City tuli kiirrünnakusse, kus Joao Cancelo tõstis vasakult äärelt palli kasti ning Riyad Mahrez toksas selle peaga võrku. Valus minut belglastele…

23:12
Šeriff - Inter 0 : 1

Inter sai 54. minutil teenitud värava kätte, kui Arturo Vidal röövis Šeriffi mängijalt palli, uhas vastaste kasti ning jättis selle Marcelo Brozovicile, kes saatis pettega kaks kaitsjat kohvile ning vajutas palli värava alanurka. Sealjuures kulus horvaadil meistrite liigas avavärava skoorimiseks 27 mängu ja 22 pealelööki. Kaua tehtud kaunikene. Ja mis peamine - nüüd on kõigis mängudes skoor avatud!

23:08

Teise poolajal kolmandal minuti pääses Liverpooli ründaja Diogo Jota kaitseliini taha jooksu ning lõi palli Jan Oblaki selja taha, kuid videokohtunikud tuvastasid olukorras suluseisu. Kui seal oli sulg, siis tõesti ülinapp.

23:05

Teised poolajad algasid!

22:53
22:53
Šeriff - Inter 0 : 0

Moldovas jäid pealelöögid Interi kasuks 13 : 1 ja Lautaro Martinezi raputas väravaraame, kuid puhkama läksid meeskonnad seisult 0 : 0.

Loe rohkem