Üheks eksijaks oli Manchester Unitedi ründaja Marcus Rashford.

Foto: Frank Augstein / Reuters / Scanpix
Jalgpall
4. november 2021, 08:56

TEENITUD KARISTUS: EMi järel Inglismaa mängijad rassistliku sõimuga üle valanud mees kupatati vanglasse (1)

Inglismaa koondise jaoks sai suvine jalgpalli EM karmi lõpu, kui penaltiseeria järel Itaaliale alla jäädi. Fakt, et otsustaval hetkel eksisid löögil eksisid mustanahalised mängijad, andis hoogu rassistidele ning vähemalt üks neist on saanud oma rumaluse järel teenitud karistuse.

52aastane laotööline Jonathan Best tegi endast finaali ajal Facebookis otseülekannet ja kui Marcus Rashford, Jadon Sancho ning Bukayo Saka löökidel eksisid, siis ei hoidnud ta oma emotsioone vaka all. Tagajärjena peab ta nüüd järgmised kümme nädalat veetma Rootsi kardinate taga.

Seejuures ei saa Best süüdistada ainult emotsioone. ESPNi andmetel andis üks Besti sõber talle võimaluse video maha võtta, aga ta keeldus ning seepeale kandiski semu sellest ette nii politseile kui ka Facebookile.

„Kui enamik Inglismaad tundis suvel oma koondise üle uhkust, sest enam kui 50aastase pausi järel jõuti suurturniiri finaali, siis Jonathan Best läks Facebooki ja valas kolm penaltil eksinud mängijat rassistliku sõimuga üle,“ raporteeris riigiprokuratuuri töötaja Elaine Cousins. „Rassismile pole absoluutselt mingit kohta ei jalgpallis ega ka kusagil mujal.“

Inglismaa koondise jaoks sai finaal imelise alguse, kui Manchester Unitedi kaitsja Luke Shaw viis meeskonna juba teisel minutil juhtima. 67. minutil tõi Leonardo Bonucci aga tabloole 1 : 1 viigiseisu ning mängu saatuse otsustas penaltiseeria. Seal eksis Itaalia kahel löögil, inglased aga kolmel ning nii saigi Best oma rumalust avalikkusega jagada.