Kristjan Kitsing viskas Kalev/Cramo kasuks 17 punkti.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. november 2021, 20:57

Ootamatult põhimehest ilma jäänud Rapla sai Kalev/Cramolt sauna

Rapla Avis Utilitase korvpallimeeskond teatas neljapäeval sotsiaalmeedias, et nende ridadest lahkus mängujuht Rickey Mc Gill. See andis valusalt tunda karikasarjas, kus nad kaotasid Kalev/Cramole 31 punktiga.

24aastane Mc Gill siirdus Ungari kõrgliigasse. „Ühel päeval oled see, kes teise klubil nende mängija üleostuga õnnetuks teeb, teisel päeval oled ise vastaspoole olukorras, nii see profikorvpall paraku on,“ ütles klubi mänedžer Jaak Karp pressiteate vahendusel. 

Eesti-Läti liigas käis 188cm pikkune ameeriklane platsil viies mängus, kus ta keskmiselt viskas 17,8 silma, andis 6 resultatiivset söötu ning tegi 2,5 vaheltlõiget. Nende kõigi kolme näitaja poolest oli Mc Gill Eesti-Läti liiga viie parima mehe seas.

„Rickey sulandus meeskonda järjest paremini ja tema kasulikkus väljendus tugevates numbrites protokollis. Samas, tema lahkumine annab meile võimaluse leida asemele mängija, kes on rohkem mängujuhi tüüpi, mida me tegelikult väga vajame. Loodetavasti saame heade uudistega peatselt välja tulla,“ lisas Karp.

Põhimehest ilma jäänud Rapla jäi karikasarjas võõrsil Kalev/Cramo vastu hätta. Meeskond kaotas esimese veerandaja lausa 11 : 33 ning poolajapausile mingi seisult 31 : 46. Kolmanda veerandi alguses jõudis Rapla viivuks 13 silma kaugusele, aga siis lükkasid tallinlased sisse järgmise käigu ning võitsid kohtumise 86 : 55.

Kalev/Cramo juhendaja Robert Štelmahers jagas 11 platsil käinud mehele üsna võrselt mänguaega. Meeskonna parimatena tõi kuus kaugviset sopsanud Egert Haller 20 ning Kristjan Kitsing 17 silma. Ainsana ei saanud kätt valgeks kõigil viiel viskel eksinud Silas Melson. Rapla poolel säras keskmängija Demajeo Willie Wiggins, kelle arvele jäi 19 sanga ja 12 lauapalli. Kuid lisaks temale jõudis kahekohalise punktisummani vaid Sten Kaldre, kes tõi tosin punkti.

Kalev/Cramo ja Rapla korduskohtumine toimub 12. novembril. Paari võitja kohtub nelja meeskonna finaalturniiri poolfinaalis Viimsi/Sportlandiga, kes alistas kahe matši kokkuvõttes kindlalt Tallinna Kalevi. Teises poolfinaalis mängivad Tartu Ülikool Maks & Moorits ning TalTech, kes lülitasid konkurentsist vastavalt Pärnu Sadama ja Rakvere Tarva.

Foto: Basket.ee