KES KEDA? Lewis Hamiltoni kaheksas (vasakul) või Max Verstappeni esimene?

Foto: James Moy / Pool / Scanpix
Vormel 1
5. november 2021, 12:36

TIITLIJAHT: Verstappen ja Hamilton andsid üksteisele üllaid lubadusi (1)

Vormel 1 MM-tiitli nimel võitlevad Lewis Hamilton ja Max Verstappen lubasid üksteisele, et tiitel võidetakse ja kaotatakse ausas heitluses ja kumbki musti võtteid kasutusele ei võta.

Sel nädalavahetusel põrisevad vormelid Mehhikos ja enne etappi juhib Max Verstappen Hamiltoni ees 12 punktiga. Pärast Mehhikot on kavas veel neli etappi ja tiitliomanik selgub hiljemalt 12. detsembril.

„Ma tahan alati võita ausal moel ja kui jään ka tiitlist ilma, siis seda samuti ausal moel,“ kinnitas Hamilton BBCle. Verstappen lisas omalt poolt: „Ma sõidan kõvasti – täpselt nagu Lewis ja kõik teised. Loomulikult tahan ka mina, et sõit oleks puhas.“

Hamilton avaldas, et ta ei võtaks kunagi kasutusele ühtegi alatut taktikat. Kõige kuulsamad seesugused jäävad ilmselt 1989. ja 1990. aastasse, mil Alain Prost ja Ayrton Senna üksteist Jaapani GP-l välja rammisid. Seeläbi ei teeninud kumbki eelviimaselt etapilt punkte juurde ja tiitel sai kindlustatud – esimesel hooajal sai tiitli Prost, teisel Senna.

„Me pole kunagi nii tiitlit võitnud, ma ei tahagi seda teha. Õige viis meistritiitli võitmiseks on läbi oskuste, sihikindluse ja raske töö,“ sõnas Hamilton.

Kuigi tänapäeva vormel 1 kaks suurt on omavahel korduvalt avariidesse sattunud, ei tohiks see Verstappeni arvates rolli mängida. Samuti ka see, mida on ajaloos teinud teised tiitlisoosikud. „See kõik on minevik. Mina keskendun sellele, mida saan praegu rajal teha. Nii ma tahangi meistriks tulla – alistada rivaali ja teenida võimalikult palju punkte.“