Xavi on Kataris mänginud ja treenerina töötanud juba viimased kuus aastat. Nüüd on sellega kõik!

Foto: Karim Jaafar / AFP / Scanpix
Jalgpall
5. november 2021, 15:04

Üks legend läks, teine tuleb ehk Barcelona toob oma kadunud poja Katarist koju

Nädalapäevad tagasi Ronald Koemanile hundipassi näidanud FC Barcelona uueks peatreeneriks saab järjekordne klubi legend Xavi Hernandez, kinnitas mehe senine tööandja Al Sadd.

Barcelona pole veel ise uudist kinnitanud, aga Al Saddi andmetel on nad üleminekus uue klubiga kokku leppinud. Xavi eest pidi Barcelona lauale käima viis miljonit eurot.

Xavi kolis Katari klubi etteotsa 2019. aastal ning mullu võideti üheskoos liigatiitel. Tema näpunäidete järgi treenisid ja mängisid näiteks sellised legendid nagu Santi Cazorla ja Andre Ayew.

Barcelonas on Xavi üks kõigi aegade suurimaid – mängijana võitis ta aastatel 1997 – 2015 koguni 25 karikat, mille seas kaheksa liigatiitlit ja neli Meistrite liiga karikat. Oma karjääri viimased hooajad veetis ta just Al Saddis.

Enne Lionel Messit oli just Xavi 767 mänguga vastavas vallas Barcelona rekordiomanik. Oma koduigatsust pole ta varjanud. „Ma tõesti tahan koju naasta ja loodan, et see juhtub. Mul on Al Saddiga kehtiv leping ja nüüd on nende asi läbi rääkida, aga minu seisukoht on mõlemale osapoolele teada,“ vahendas Goal 41aastase treeneri sõnu pärast kuulujuttude lekkimist.

Lugupeetud ajakirjaniku Fabrizio Romano sõnul ootab Xavit nüüd ees viimane kohtumine nii oma taustajõudude kui mängijatega. Seejärel pakib ta asjab ja lendab Barcelonasse.

Xavil on kohe ees suur ülesanne, sest praegu on Barcelona koduliigas alles üheksandal tabelireal ja juba on kaotatud kolm kohtumist. Meistrite liigas ollakse oma alagrupis kuue punktiga Müncheni Bayerni järel teisel kohal, ent ees on kohtumised just Bayerni ja otsese konkurendi Lissaboni Benficaga.