FCI Levadia tegi oma elu natuke raskemaks.

Foto: Karin Jaanus
Jalgpall
6. november 2021, 15:09

Tiitlikursil liikuv Levadia koperdas Legioni otsa (1)

Eesti jalgpalli meistriliigas kaotas punkte liidermeeskond FCI Levadia, kes tegi 2 : 2 viigi JK Legioniga.

Levadia oli kõik kolm senist omavahelist kohtumist võitnud minimaalse paremusega ning ka tänane mäng sai nende poolt positiivse alguse, kui 22. minutil keerutas karistusalas osavalt palliga Zakaria Beglarišvili, kes viis Levadia ka juhtima.

Veerand tundi hiljem ei suutnud aga Levadia väravavaht Karl Andre Vallner ja kapten Brent Lepistu ära jagada, kumb peaks klaarima Legioni karistuslööki. Pall sattus lõpuks hoopis Legioni poolkaitsja Mihkel Ainsalu jalale, kes selle karistusala joonelt ka puuri virutas.

55. minutil taastas Beglarišvili täpne penaltilöök Levadia eduseisu, ent viimane sõna jäi Legionile. Kontrarünnakutele rõhunud punasärgid pääsesid 76. minutil vastaste väljakukolmandikule ning Dušan Bakici võimas pealelöök viigistas seisu.

Lepistu tõdes kohtumise järel Soccernet.ee otseülekandele antud intervjuus, et kuigi palli valdasid nemad rohkem, siis lõputeravusest jäi puudu.

„Kuid kõik on endiselt meie endi kätes ja me polegi eeldanud, et midagi lihtsalt tuleb. Legion on väga hea meeskond,“ kiitis Lepistu ka vastseid.

Legioni kogenud äärekaitsja Sander Puri leidis, et neile tõi edu distsipliin ning mänguplaanist kinni pidamine. „Oluline oli, et kaitses oleks asjad korras. Keskel nad küll söötsid, kuid viimase sööduni ei jõudnud. Seisime kaitses päris hästi ja enda kontrad ka kahel korral toimisid,“ rääkis Puri.

Liigatabelis on Levadial koos 71 punkti. Mängu vähem pidanud FC Floral on seitse punkti vähem ehk kui valitsevad tšempionid ka peaksid oma homse kohtumise Nõmme Kaljuga võitma, siis oleks Levadia edu kolm vooru enne lõppu Flora ees ikkagi neli silma.