Canelo Alvarez koos meistrivöödega.

Foto: AP / Scanpix
Võitlussport
7. november 2021, 11:19

METSIK MEHHIKLANE: Alvarez tegi profipoksi ajalugu

Profipoksija Saul „Canelo“ Alvarez tegi Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul ajalugu, kui alistas super keskkaalu matšis Caleb Planti. 31aastasest Alvarez tegi sellega ajalugu, sest ta omas kaalus esimese võitleja, kelle valduses on neli tähtsamat meistrivööd.

Mehhiklane võitis matši 11. raundis tehnilise nokaudiga, kui ta esmalt andis ameeriklase vasaku käega haagi, mille järgnesid kaks hoopi. Ehkki Plant ajas end püsti, siis temast vastast enam polnud.

„Ta tahtis jätkata. Ütlesin talle, et see pole häbiasi. Ma olin ilmselgelt parem,“ ütles Alvarez peale matši. Mehhiklase saldos on nüüd 57 võitu (neist 39 nokaudiga), üks kaotus ja kaks viiki, Plantile oli tegu karjääri esimese lüüasaamisega.

„Caleb on hea võitleja. Ta oli raske ja võimekas vastane, keda ma austan. Ta tegi matši üsna keeruliseks, kuid Eddy [Reynoso, treener] käskis mul viimases kahes raundis plaanist kinni pidada. Lõpuks sain ta kätte. See pidigi nii lõppema. Ta oli juba haiget saanud ja ma läksin tapma.“

Alvarez võttis neli suurimat meistrivööd enda nimele vähem kui 12 kuuga. Ta võitis mullu detsembris Callum Smithi alistamisega WBA ja WBC tiitlid. Veebruaris kaitses ta edukalt vöösid Avni Yildirimi rünnakute eest. Pool aastat tagasi sai Alvarez endale WBO tiitli, kui seljatas Billy Joe Saundersi. Nüüd lisandus nimistusse IBF-vöö.

„Siia punkti jõudmine polnud lihtne,“ lisas Alvarez. „See on mõeldud kõigile, aga eriti mehhiklastele. Tegime selle täna õhtul ära!“