KAS ANETT SAAVUTAS EDU LIIGA KIIRELT? „Ma mõtlen ise ka sellele, sest see oht on olemas. Eduga harjudes kaotad natuke reaalsustaju. Sulle tundub, et asjad lähevadki pidevalt hästi. Aga Anetil on piisavalt taipu, ta on tark ja saab suurepäraselt aru, et praegust seeriat on väga raske korrata,“ tunnistab tema juhendaja Dmitri Tursunov.

Foto: Zumapress / Scanpix
Tennis
7. november 2021, 16:08

Kontaveidi juhendaja Tursunov: „Praegune põlvkond peab treenerit sulaseks, mitte õpetajaks.“ (1)

Eesti esireket Anett Kontaveit langes 23. augustil WTA edetabelis 30. kohale. Vahetult enne seda alustas ta koostööd Venemaa endise tennisisti Dmitri Tursunoviga, kes viis varem treenerina maailma tippu Arõna Sabalenka. Koostöö esimesed kuud on viljakad, sest eestlanna võitis neli WTA-turniiri ja tõusis maailma edetabelis esikümnesse. Tursunov andis Metaratings.ru-le pika intervjuu, kus lahkas tüli eelmise hoolealuse Sabalenkaga ja esimesi kuid Anett Kontaveidiga. „Tehniliselt me ​​ei muutnud praktiliselt midagi, pigem taktikalisi nüansse. Võib-olla on tema nägemus enda mängust muutunud. Selle taga, mida ta väljakul teeb, on pigem taktika ja psühholoogia,“ ütleb Tursunov.

Märtsis olite veel teelahkmel, sest koostöö Sabalenkaga sai läbi ning te polnud kindel, keda edaspidi juhendate? Kuidas jõudsite Anett Kontaveidini?

Edasi lugemiseks: