Foto: Erki Parnaku
Jalgpall
7. november 2021, 17:06

Zenjovi kuldne puude vähendas Flora kaotusseisu neljale. Henn: meil on siht silme ees ja üritame seda hoida! (1)

Viimasel kahel hooajal Eesti meistriks kroonitud FC Flora vähendas nädalavahetusega vahe FCI Levadia vastu kuuelt punktilt neljale. Kui Levadia ei suutnud eile TJK Legioni vastu enamat 2 : 2 viigist, siis Flora alistas täna Sportland Arenal 1 : 0 Nõmme Kalju.

Floral oli juba esimesel poolajal mitu suurepärast võimalust, aga Marko Meeritsa vigastuse tõttu Kalju väravasuul seisnud Henri Perk tegi mitu suurepärast tõrjet. Teisel pool tassis mitu hiilgavat kauglööki ristnurgast välja toonud Matvei Igonen. Teise poolaja keskel võttis Flora siiski jõuga oma, kui Sergei Zenjov kukkumise pealt pallile jala vastu sai ja selle üle väravajoone veeretas.

Flora peatreener Jürgen Henn sõnas ETVle antud usutluses, et pigem väärisid nad võitu kuigi ka viik oleks kõlanud ausa resultaadina. „Õnne saab vaadata mitut pidi. Neil oli korraks üks periood, kus tekkis häid võimalusi. Tervikuna olime tugevamad ja väärisime seda võitu. Ka viik oleks olnud pigem aus, aga ma arvan, et me väärisime lõpuks seda võitu. Meil on siht silme ees ja üritame seda hoida, et me ei kaotaks keskendumist. See aitab meil hoida energiat ja tugevust. Teame, mille nimel me töötame.“

Premium liigas neljanda kohtumise kirja saanud Perk: „Üritasime lõpus nii palju päästa kui võimalik. Tõrjed ei loe mitte midagi, kui meeskond ei võida. Vahet pole, et selline ilm ja hooaja lõpp, kõige tähtsamad on ikka punktid. Minu isiklik eesmärk on nende mängudega kogemust koguda ja valmistuda järgmiseks hooajaks.“

Kui nii Levadia kui Flora on pidanud 28 kohtumist, siis on Levadia edu neli punkti. Veel on aga ees kaks omavahelist mängu ehk ka Flora jaoks on kõik enda kätes, kui suudetakse kõik eesootavad kohtumised võita.