Zion Williamson.

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
8. november 2021, 21:21

Korvpallilegend kritiseeris ülekaalulist NBA staari: ta näeb välja nagu mina ja Shaq saanuks lapse

21aastane supertalent Zion Williamson pole käimasoleval NBA hooajal pöiavigastuse tõttu veel mängida saanud. Küll aga on ta pilke püüdnud palliplatsi kõrval, ent mitte positiivses mõttes. Ääremängija paistab olevat ülekaaluline ning vormist väljas. Ameeriklase pärast tunnevad muret ka korvpallieksperdid, kelle hinnangul on tema traumade põhjuseks liiga suur kehamass.

1993. aastal NBA väärtuslikemaks mängijaks valitud Charles Barkley tegi 198 cm pikkuse ja 144 kg kaaluva Williamsoni aadressil eriti värvika kommentaari.

„[Zion] näeb välja nagu mina ja Shaq [Shaquille O'Neal] saanuks lapse. Teen nalja, kuid olen samal ajal ka tõsine. Olen mures,“ sõnas ta.

Endise mängijana olid ka Barkleyl endal kaaluprobleemid. 1984. aastal enne NBA draft'i püüdis ameeriklane teha kõik, et Philadelphia 76ers teda ei valiks. Ta võttis kahe päevaga 13 kg juurde, kuid see ei pannud Philadelphiat meelt muutma: lõpuks läks Barkley nende meeskonda viienda valikuna.

Toona seal mänginud legend Moses Malone pani ta korralikult paika.

Moses Malone ütles mulle kunagi, et olen paks ja laisk. Nutsin selle pärast – ma ei saanud talle kere peale anda, sest ta oli Moses Malone. Aga see oli mu karjääris murdepunkt,“ meenutas Barkley.

Ta leiab, et Williamsonil on viimane aeg end kätte võtta.

„Ta on juba vigane. Kui oled noor, siis ei tohiks traumasid olla. Tal on jalgu opereeritud. Nüüd on tal pöid katki. Isegi siis, kui oled vigastuspausil, pead söömist kontrollima. Ta koormab oma põlvi ja jalgu ning niimoodi edasi minnes saab ta uuesti ja uuesti vigastada. Keegi peab talle ütlema, et aeg on vormi saada,“ selgitas Barkley.

New Orleans Pelicansi meeskond tunneb Williamsonist usutavasti suurt puudust, sest nad on läänekonverentsis ühe võidu ja üheksa kaotusega tabelis viimasel kohal.

Oma debüüthooajal tegi Williamson kaasa vaid 24 mängus. Eelmisel hooajal sai ta kirja 61 matši ning viskas keskmiselt 27,0 punkti ja korjas 7,2 lauapalli, tabades väljakult viskeid 61,1% täpsusega.