Tartu Bigbank

Foto: Maria Kilk
Võrkpall
9. november 2021, 21:10

MILLINE LAHING! Tartu võrkpallurid näitasid maailma absoluutse tipu vastu üles erakordset sisukust! (2)

Tartu Bigbank võõrustab CEV karikasarja raames teisipäeval-kolmapäeval Emajõe ääres maailma üht tugevaimat võrkpalliklubi Kaasani Zeniiti. Kui enne esimest matši võis spekuleerida, et esimeses kohtumises lasevad külalised enda tähtedel lustida ja kolmapäeval pääsevad väljakule varumängijad, siis Tartu andis kohe sellise lahingu, et viimasega võiks kaasneda valusasti vastu näppe saamine.

Jääme realistideks: väikesest Eestist pärit võrkpalliklubi, kelle eelarve on sügavalt kuuekohaline, ei peaks saama võrgumaailma hiiu Kaasani Zeniidi vastu, kel (vähemalt paar aastat tagasi, enne koroonakriisi) oli kasutada kaheksakohaline rahasumma. Seega oli enne mängu küsimus, kas Tartu saab Kaasani meestelt vähemalt geimi kätte.

Esimest mitte: 21 : 25.

Teist ka mitte: 18 : 25.

Aga midagi hullu nagu ka samas Tartu mängus polnud. Lihtsalt klassivahega võtsid vastased geimid ära. Statistika poolest olid väljakul ikkagi enam-vähem tasavägised meeskonnad.

Nagu Tartu peatreener Alar Rikberg pärast mängu ERRi otseülekandes nentis: Vene meistriliigas saab sellisel tasemel mänge iga nädal, tartlased vaid kord-kaks hooajal. „Tahtis kohanemist. Eeldasime seda, aga lihtne on joonistada asju paberile, palju raskem on neid väljakule viia,“ sõnas Rikberg. „Ei saaks just öelda, et me hästi mängisime vastuvõtul, aga arvestades, millist turmtuld sealt tuli, võib rahul olla.“

Kolmandas geimis hammustati vastaste – tuletame meelde, maailma nelja-viie parima meeskonna sekka kuuluva klubi – mäng juba läb.: 19 : 19 seisult vajutas Tartu pedaali põhja ja 25 : 20 geimivõit oli tõsiasi.

Ehk vastus küsimusele, kas geim saadakse kätte oli ülivõimas: „Jah!“ Spordis teatavasti kipub süües aga isu kasvama ning tekkis küsimus, kas äkki on Tartul võimalus ka millekski enamaks kui lihtsalt hiiu veidi näpistamiseks.

Lähedal see ju oli. Neljanda geimi keskpaigas olid tartlased taga kahe-kolme punktiga, aga murdumise asemel vastati punktiseeriaga ja mindi vastaste servivea tulemusel juhtima suisa 22 : 19.

Hetkega oli seis 22 : 23.

Korra tõi Kaasani ründeviga veel tabloole veel 23 : 23 viigiseisu, aga lõpuks läks geim meie vaatest käest 23 : 25.

„Tervikesitusega peab rahule jääma. Mängu ju oli,“ tunnistas Alar Rikberg. „Kahju on ühest asjast, neljanda geimi lõpust. Vastase jaoks on see igapäevane ja tavaline asi, et paari punktiga maas, küll järgi jõuame ja ära võtame. Endal kriitilistel hetkedel natukene juhe jooksis kokku, tegime valed otsused. Aga kui igapäevaselt selliste vastastega saaks mängida, küll need otsused ka õigeks lähevad.“

Need mängud on igapäevaselt. Korduskohtumine ootab Tartus ees juba kolmapäeval. Selle tulemusest olenemata mängiti teisipäeval Emajõgi maailma võrkpallikaardile!