FC Barcelona uus peatreener Xavi kehtestab klubis karmi korra.

Foto: ALBERT GEA / REUTERS / SCANPIX
Jalgpall
9. november 2021, 21:57

PALJASTATUD: Barcelona uus peatreener Xavi pani paika enda 10 käsku

Teisipäeval kukkus Kataloonia vutiklubi FC Barelona riietusruumis kell: edaspidi käivad kõik asjad uue peatreeneri Xavi keeldude ja käskude järgi. Nagu endine keskväljavõlur esimest korda meedia ette astudes rõhutas: kui kord ja distsipliin on paigas, lähevad asjad hästi.

Xavi võttis klubi juhendamise üle teiselt legendaarselt Barcelona mängumehelt Ronald Koemanilt, kes sai niru hooaja alguse tõttu kinga. Et edaspidi jookseksid asjad sujuvamalt, pani Xavi paika enda kümme käsku, mida kõik meeskonna liikmed täitma peavad. Need paljastab Hispaania väljaanne AS.

  1. Mängijad peavad treeningbaasis olema kohal vähemalt poolteist tundi enne trenni algust. See tähendab lõppu sissemagamisele: kui varasemalt ei olnud hullu, kui kell 11 algavale treeningule jõudsid pallurid pärale paarkümmend minutit varem, siis nüüd peavad nad hiljemalt 9.30 kohal olema, et hommikust süüa ja trenni eesmärkidega tutvuda.

  2. Kui sa oled ametnik, siis on kohustus trenniks kohale jõuda kaks tundi varem, et mängijate saabudes oleks kõik valmis.

  3. Lõunat süüakse üheskoos ja klubi toitumisekspertide seatud juhiste järgi.

  4. Trahvid on tagasi! Alates 2017 aastast pole mängijad pidanud reeglite rikkumise eest enda kukrut kergendama, sest nad on professionaalid ja (enamasti) täiskasvanud inimesed kes peaksid enda eest vastutama. Enam sellist hellust ei taluta. Eksid? Maksad!

  5. Trahvid lähevad aina karmimaks: jääd trenni hiljaks, maksad 100 eurot. Teine kord 200. Kolmas kord, 400. Saate küll aru, kuhu asjad liiguvad.

  6. Komandanditund! Kaks ööd enne mängupäeva ei tohi sportlased üle kesköö väljas olla. Viimased 48 tundi matši eel peaks olema vaikne aeg, kus jalgpallur keskendub füüsilisele heaolule, et väljakul endast parim anda.

  7. Sooritus loeb. Kellegi nimi pole piisaval kõlav, et see automaatselt alg11 sekka kantaks. Kes trennis pingutada ei viitsi, leiab end parimal juhul varumeestepingilt, halvimal tribüünilt.

  8. Jalgpallikõrvalised tegevused võetakse pihtide vahele. Kui palluril on korraga tules mitu rauda, siis hakkab klubi väga hoolega jälgima, et need ei hakkaks segama tema keskendumist jalgpallile. Pikemad lennureisid peavad näiteks saama Xavi isikliku heakskiidu.

  9. Ei riskidele! Elektritõukeratastega sõitmine on keelatud. Surfimine ka. Kui keegi mängija riskantse tegevusega vahele jääb, menetleb seda Barcelona advokaatide armee kui lepingurikkumist.

  10. Mängija on klubi saadik ja peab selle ülesande välja kandma. Märksõnaks on positiivsus. Nõmetsemine pole lubatud!

Tosin mängu pidanud Barcelona on nelja võidu ja kolme kaotusega Hispaania liigatabelis alles üheksandal kohal. Liidrikohta hoidvale Real Sociedadile, kes on pidanud küll mängu enam, kaotatakse 11 punktiga.