Karolína Plíšková.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
11. november 2021, 08:25

Kontaveidi alagrupikaaslased pidasid maha tõelise maratonlahingu

WTA aastalõputurniiri teises matšis pidasid Anett Kontaveidi alagrupikaaslased Karolína Plíšková ja Garbiñe Muguruza maha tõelise maratonlahingu. Kaks ja pool tunid kestnud kohtumise võitis tšehhitar Plíšková ja see tähendab ka seda, et vastavalt turniiri formaadile on tema meie esinumbri järgmiseks vastaseks.

Avasetis kaotas Muguruza kohe enda servigeimi ja jäi 0 : 2 kaotusseisu, kuid murdis siis omakorda kaks järgmist Plíšková servigeimi ja võitis esimese seti 6 : 4.

Teises setis oli Plíšková enda pallingul kindel, tehes samas ka kaks murret ja võitis nii seti 6 : 2.

Otsustavas setis kaotasid mõlemad hakatuseks oma servigeimi, kuid rohkem seda endale ei lubatud, mis tähendas kiiret lõppmängu. Muguruza juhtus seal 3 : 1 ja 5 : 4, kuid viimaseid punkte mängis kindlamalt Plíšková, kes võitis kiire lõppmängu 8 : 6 ja sellega ka kogu matši.

Üllataval kombel ei suutnud Plíšková Mehhiko hõredas õhus võimendada oma tavapärast trumpi ehk ässpallinguid. Neid kogunes mõlemale tennisistile kaheksa, samas kui Plíšková patustas ka lausa üheksa topeltveaga Muguruza kolme vastu.

Täna alustatakse mängudega teises alagrupis, kui vastamisi lähevad Maria Sakkari ja Iga Świątek ning Arõna Sabalenka ja Paula Badosa. Anett Kontaveit tuleb väljakule uuesti reedel ning kuna turniiri formaadi järgi kohtuvad teises voorus omavahel esimese mängu võitjad ja esimese mängu kaotajad, siis on meie esinumbri vastaseks Karolína Plíšková.

Statistika (Plíšková vs Muguruza, kliki pildil):