Kui isegi Zlatan ei suuda Rootsit aidata, siis kes üldse?

Foto: Irakli Gegenidze / Reuters / Scanpix
Jalgpall
11. november 2021, 22:18

Zlatani appi võtnud Rootsi mängib oma imelist võimalust vägisi maha. Unitedi staar: ma keerasin asja per*e!

Rootsi jalgpallikoondise käes olid kõik võtmed, et Hispaania ees otse MMile pääseda. Novembrikuisteks mängudeks naasis koondisesse isegi Zlatan Ibrahimovic, aga alustuseks saadi Gruusialt piinlik kaotus.

Rootsi juhtis enne kaht viimast mängu gruppi Hispaania ees kahe punktiga ja viimases mängus minnakse just omavahel vastamisi. Kui Hispaania peaks täna võõrsil võitma, siis vajab Rootsi otse MMile pääsemiseks võitu, sest otse Katari saab ainult grupi esimene. Teine koht peab mängima play-off’e.

Rootsil oli mitu suurepärast võimalust, et kohtumine ise ära võita. Häid variante oli nii 40aastasel Zlatanil kui ka näiteks Alexander Isakil ja Viktor Claessonil. Paraku läks Gruusia tunni möödudes juhtima, kui Hvitša Kvaratšhelia karistusalas segaduse lõpetuseks palli sisse rammis. 77. minutil lõi 20aastane Kaasani Rubini poolkaitsja oma teise ja mattis Rootsi lõplikult.

Mängujärgselt langes suurima kriitikarahe alla meeskonna kapten Victor Lindelöf, kes igapäevaselt mängib Manchester Unitedis. „Ma keerasin asja per*e,“ tunnistas ta C More’ile antud usutluses. Lindelöf peab silmas teise värava olukorda, kus ta viimase kaitsjana hakkas Kvaratšheliast palli mööda mängima, aga tõstis selle talle hoopis pihta ja lubas grusiinil värava lüüa.

„Me oleme Lindelöfi palju kiitnud, aga kusagil on piir. Sa ei tohi viimase mehena nii tegutseda,“ kritiseeris Rootsi legend Kim Källström Aftonbladeti vahendusel. „Viimase mehena on sellise liigutuse tegemine liiga suur risk. Ta teab väga hästi, mis ta valesti tegi.“

Artikli ilmumise hetkeks oli Kreeka - Hispaania kohtumine kestnud pool tundi ning külalised olid Pablo Sarabia penaltist 1 : 0 ees.

Standings provided by SofaScore LiveScore