Nii hüppas Artti Aigro mullu Garmisch-Partenkirchenis.

Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters
Talisport
12. november 2021, 14:45

Artti Aigro naasis pärast vigastust hüppemäele: üllatavalt head hüpped olid esimese treeningu kohta (2)

Oktoobri alguses jalga vigastanud suusahüppaja Artti Aigro sooritas pärast hüppeliigese sideme osalist rebendit oma esimesed õhulennud Sloveenias Planica mäel.

Peaaegu kuus nädalat hüppemäelt eemal olnud Aigro tänane esimene hüppetreening möödus edukalt.

Kas nii pika vahe järel ja eriti pärast vigastust oli torni minnes ka väike ärevus sees?

Ei, midagi sellist mitte. Ainult jala pärast muretsesin.

Mis seisus su hüppeliiges täna on?

Hüpata saan, see on peamine ja teeb suurt rõõmu. Sada protsenti jalg korras veel ei ole ja teatud hetkedel teeb ta ka valu, kuid eks selliste vigastuste puhul on see paratamatus. Kindlasti ma jalale liiga ei tee ja üle ei koorma. Tänagi sooritasin esimesel treeningul kõigest neli hüpet.

Oskad sa öelda, kui kaugel on võistlusvorm ja kas MK-sarja avaetapil Venemaal Nižni Tagilis oled kohal?

Täna sain kinnitust, et Venemaale ma sõidan ja punktide eest võitlema lähen. Üllatavalt head hüpped olid esimese treeningu kohta. Olen viimastel nädalatel väga palju rõhku suunanud jõutreeningutele, kuna tehnilisi asju kahjuks teha ei saanud. Ainult viimasel nädalal olen imitatsioonitreeninguid kodus teinud. Kuid kindlasti läheb veel aega, et kõik asjad klappima saada.

Kokkuvõttes oled positiivselt meelestatud?

Jah, väga! Olen saanud parimat võimalikku ravi ja tahan tänada kõiki inimesi, kes on minuga viimased poolteist kuud tegelnud. Need on doktor Mihkel Mardna, füsioterapeut Indrek Tustit ja mänedžer.

***

Aigro viibib koos Soome koondisega viimases hooajaeelses laagris Sloveenias Planica keskuses 17. novembrini. Sealt reisitakse Venemaale Nižni Tagili MK-sarja avaetapile, mis toimub 19-21. novembrini.

Artti Aigro.

Foto: KAI PFAFFENBACH