Dani Alves.

Foto: Andre Penner / AP/ Scanpix
Jalgpall
13. november 2021, 10:08

SÕBRAD SAAVAD KOKKU: Xavi tõi esimese liigutusena vana kamraadi Barcelonasse tagasi

Äsja FC Barcelona peatreeneriks saanud Xavi Hernandez tegi juba oma esimese liigutuse, kui tõi klubisse tagasi legendaarse paremkaitsja Dani Alvesi.

38aastane vanameister lahkus Barcelonast 2016. aastal ja mängis hiljem veel Juventuses, Pariisi Saint-Germainis ning viimati Sao Paulos. Sealt lahkus ta septembris, sest klubi ei maksnud talle võlgu ära. Barcelona treeningutega liitub brasiillane juba uuest nädalast, aga mängima saab hakata alles jaanuaris.

2008 – 2016 Barcelonas veetnud Alves on kuuekordne Hispaania meister. Lisaks on ta võitnud kolm Meistrite liiga tiitlit ja neli korda Hispaania karikavõistlused. Juventusega võitis ta ühe Itaalia meistritiitli, PSG-ga kaks Prantsusmaa oma. Lõppenud suvel tuli ta Brasiilia koondisega kaptenina olümpiavõitjaks.

Alves sõlmis klubiga lepingu käimasoleva hooaja lõpuni, aga seda on võimalik aasta võrra pikendada. Üleeile kindlustas Brasiilia esimese Lõuna-Ameerika koondisena pääsu MMile ja on avalik saladus, et Alvesi suureks eesmärgiks on ka maailmameistritiitli võitmine.

Kokku on Alves oma karjääri jooksul võitnud lausa 43 karikat ning on seega ka kõige tituleeritum jalgpallur.