Lewis Hamilton.

Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
13. november 2021, 19:34

Karistada sai ka Hamiltoni masinat käperdanud Verstappen

TIITLIJAHT LÕPPENUD? Hamilton kukutati tänaseks sprindisõiduks stardirivi lõppu

Tundub, et vormel 1 sari on saamas endale uue maailmameistri: Lewis Hamilton kukutati Brasiilia GP tänaseks sprindisõiduks stardirivi lõppu ja nii muutus briti jaoks Max Verstappeni püüdmine pehmelt öeldes keeruliseks ülesandeks.

Hamilton võidutses Verstappeni ees küll eilses kvalifikatsioonis, kuid kui kohtunikud sõidu järel tema vormelit uurisid, siis selgus, et selle tagatiiva kahe elemendi vahe oli suurem kui lubatud 85 millimeetrit. Nüüd on tehtud ametlik otsus: Hamilton diskvalifitseeriti reedeselt kvalifikatsioonisõidult ning ta peab alustama täna kell 21.30 algavat sprinti viimaselt stardikohalt.

Homme on Sao Paolos kavas põhisõit ning selle stardijärjestus selgub tänaste tulemuste põhjal, kuid juba varem oli teada, et Hamilton peab seal loovutama viis kohta, kuna tema vormeli vahetati tänavuse hooaja jooksul juba viiendat korda mootorit.

Samas sai karistada ka Verstappen, seda aga üsna pentsikul põhjusel. Nimelt oli hollandlane pärast kvalifikatsiooni läinud ka ise Hamiltoni masina juurde ning selle tagatiiba uurinud ja puudutanud. Selline teguviis pole aga reeglite järgi lubatud ning karistusena peab ta maksma 50 000 euro suuruse trahvi.

Kui hooaja lõpuni on jäänud neli etappi, edestab Verstappen Hamiltoni 19 punktiga.