Paula Badosa.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
14. november 2021, 08:31

AASTALÕPUTURNIIR: Badosa kindlustas alagrupi esikoha, Sabalenka tuli rongi alt välja

WTA aastalõputurniiril peeti läinud ööl teise vooru mängud Chichén Itzá alagrupis. Täiseduga jätkab seal hispaanlanna Paula Badosa (WTA 10.), kes kindlustas Kreeka esinumbri Maria Sakkari (WTA 6.) alistamisega endale ka alagrupi võidu. Teises matšis avas oma võiduarve turniiri esimene paigutus Arõna Sabalenka (WTA 2.).

Badosa murdis esimeses setis Sakkari pallingu seisuks 4 : 2, kuid juhtides 5 : 4 ei suutnud omakorda enda servi hoida ning nii selgus avaseti võitja kiire lõppmänguga. Selle võitis 7 : 4 ikkagi Badosa.

Teises setis kaotas Sakkari oma teise servigeimi. Badosa kaotas oma servigeimi seisul 4 : 4, kuid kohe seejärel murdis vastase pallingu tagasi ja võitis seti 6 : 4.

Hispaanlannale tõi edu esimene serv, mis õnnestus tal 68protsendiliselt ja millelt ta võitis 71 protsenti punktidest, lüües seejuures ka kümme ässa Sakkari ühe vastu. Topeltvigu tegi Badosa kuus ja Sakkari neli, kuid kreeklanna kirstunaelaks olid sundimatud vead, mida ta tegi koguni 49 Badosa 22 vastu.

„Oli keeruline matš, kuid servisin hästi ja võitlesin iga punkti eest. Teadsin, et sellest tuleb kõva lahing,“ rääkis Badosa pärast matši ajakirjanikele.

„Ma saavutasin oma esimese võidu esikümne mängija vastu vist neli kuud tagasi. Kõik oli minu jaoks väga uus ja vajasin kogemusi. Kui ma need sain, läks mul hästi. Arvan, et suudan teistele konkurentsi pakkuda küll. Mul oli vaja natuke aega, et õppida ja [selle tasemega] kohaneda.“

Arõna Sabalenka kaotas 20aastase poolatari Iga Świąteki (WTA 9.) vastu avaseti 2 : 6, kuid võitis teise seti omakorda sama seisuga. Otsustavas setis kaotasid mõlemad oma teise servigeimi, misjärel sai määravaks Sabalenka servimurre seisul 5 : 5. Seejärel võitis ta viimaseks jäänud oma servigeimi nulliga.

Sabalenka lõi neli ässa, kuid tegi koguni 16 topeltviga (Świąteki vastavad näitajad olid 2 ja 3). Ka sundimata vigu kogunes valgevenelannale selgelt rohkem (42 vs 22), kuid äralöökide arvestuses oli ta parem 29 - 17.

„Pärast esimese mängu kaotust Badosale ei tahtnud ma teha sama viga. Ma lihtsalt ei tahtnud taas alla anda,“ lausus Sabalenka. „Ütlesin endale kogu aeg: sa pead selle palli kuidagi sisse lööma. Kui sa ei tunne end hästi, siis see ei loe, sa pead lihtsalt võitlema ja endast parima andma.“

Viimases voorus mängivad omavahel Badosa ja Świątek ning Sabalenka ja Sakkari. Badosa esikoht on kindel sõltumata tema viimase matši tulemusest, teisena pääseb edasi Sabalenka ja Sakkari vahelise mängu võitja. Świąteki jaoks saab turniir igal juhul läbi.

Teise grupi viimased matšid peetakse Eesti aja järegi täna õhtul ja homme varahommikul. Kell 22 lähevad vastamisi tšehhitarid Barbora Krejčíková  (WTA 3.) ja Karolína Plíšková (WTA 4.) ning kell 3.30 asub Anett Kontaveit (WTA 8.) madistama hispaanlanna Garbiñe Muguruzaga (WTA 5.). Kontaveidil on tabelis kaks võitu ja tema pääs poolfinaali on kindel; Plíškovál ja Muguruzal on kirjas üks võit ning Krejčíková on kaotanud mõlemad senised matšid.