Elektrikust jalgpallur Phil Turnbull tööhoos.

Foto: Twitter / @MarineAFC
Jalgpall
14. november 2021, 14:01

MULTITALENT: elektrikust jalgpallur tõi pimedusse mattunud staadionile voolu tagasi (2)

Sellal kui rahvuskoondised peavad otsustavaid kohtumisi MM-valiksarjas, jätkuvad väiksema kaliibriga klubimeeskondade heitlused madalamates liigades ja karikasarjades. Näiteks Inglismaa karikavõistluste 1/128 finaalides rullusid eile lahti üpris omapärased sündmused.

Nimelt pidasid lahingut Marine FC ja Dunstoni meeskonnad, kui teise poolaja alguses kustusid Marine staadioni prožektorid ning platsile oli laskumas sügispimedus.

Et kohtumine siiski jätkuda saaks, asuti uurima, et ehk on pealtvaatajate sekka ära eksinud mõni õppinud elektrik. Ent siis astus esile hoopis Dunstoni poolkaitsja Phil Turnbull, kes teatas, et tegelikult töötab ta jalgpallivälisel ajal elektrikuna ning ta suundus asjatundlikul moel staadioni elektrikapi juurde.

Et matši peakohtunik oli andnud teada, et lähema tunni jooksul tuleb valgustus uuesti tööle saada, vastasel juhul mäng katkestatakse, oli Turnbull paraja surve all, kuid oskajat meest see ei heidutanud. Mees askeldas elektrikapi kallal ning peagi süttisid prožektorid uuesti!

Kui sel hetkel oli veel seis 0 : 0, siis peagi hakkas ka väljakul asju juhtima. Esmalt läks kodumeeskond 2 : 0 ette, ent Dunston suutis mängu viia lisaajale, kui viigistas kohtumise kümnendal lisaminutil mänguseisu. Lisaajal rohkem väravaid ei löödud ning järgmisesse ringi pääseja otsustati penaltiseeriaga. Seal oli Dunstoni kolmanda lööjana täpne ka multitalent Turnbull, kuid et tema viiendana löönud meeskonnakaaslane eksis, kõik Marine lööjad olid aga täpsed, pääses edasi kodumeeskond.