Foto: Arek Rejs
Spordivaria
15. november 2021, 13:55

Elu esimese MM-etapi võitnud Jasmiin Üpraus pidi sarja kokkuvõttes leppima pronksiga

Nädalavahetusel lõppes Kuveidis jetispordi MM-sari, kus algselt neljaetapiliseks planeeritud hooaja viimased kaks etappi Saudi Araabias ja Araabia Ühendemiraatides koroonapandeemia tõttu ära jäid. Jasmiin Üprausile see heaks uudiseks polnud ja ta pidi leppima pronksmedaliga.

MM-sarja esimesel etapil Sardiinias tuli Üprausil esimene sõit tehnilistel põhjustel katkestada ja see andis konkurentidele korraliku edu. Nelja etapiga oleks olnud võimalik kaotatud punktid tasa teha, aga kahe etapi jooksul oli see peaaegu võimatu.

Kuveidi etapist tuli võtta maksimum ja Üpraus võitiski esmakordselt ajasõidu ning näitas kaasvõistlejatele, et tal on tõsi taga. Esimese sõidu ajaks oli tuul rajale kokku keerutanud korralikku laine ja nii olid stardisirgel naiste võistlusjetid rohkem õhus kui vees. Üprausile karmid olud sobisid ja terve sõidujooksul ei andnud ta kordagi liidrikohta käest. 

Teises sõidus oli laine juba väiksem ning kuni viimase ringini käinud lahingus pidi Üpraus tunnistama mitmekordse maailmameistri Emma-Nellie Ortendahli paremust. Viimases kolmandas sõidus võttis stardivõidu küll Ortendahl, aga juba esimese ringi lõpus pressis Üpraus ennast talle kõrvale ja paari julge manöövriga suutis ta liidrist mööduda. Üpraus enam liidrikohta ei loovutanud ja koos finišilipu langemisega võitis ta oma esimese MM-etapi. Rootslanna Ortendahl lõpetas etapi teisena ja MM-sarja kokkuvõttes saavutas hõbemedali. Maailmameistriks tuli Sardiinia etapi võitnud ja Kuveidis väga ettevaatlikult sõitnud Jonna Borgström Rootsist.

„Meil oleks olnud suur võimaus tiitli eest võistelda, kui poleks olnud seda üht nulliringi, aga see on tehnikasport ja siin juhtub. Itaalias sõitudest teine ja esimene koht, siin esimene-teine-esimene. Vaadates tulemusi, sõidustiili, vormi ja masinat, lähen järgmisele hooajale vastu väga lootusrikkalt.” võttis Üpraus hooaja kokku.

Kuveidi Grand Prix'l peeti õhtupimeduses rohkete sõuelementidega Paralleelslaalomi MM, kus paarisrajal võisteldakse slaalomis sõitja-sõitja vastu ning võitja pääseb järgmisesse ringi. Üpraus saavutas naiste paralleelslaalomi MMi hõbemedali. Kulla võitis Ortendahl ja pronksi Benedicte Drange Norrast.