Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia tänavuse Rally Estonia poodiumil.

Foto: Mari Luud
WRC
15. november 2021, 15:59

Ogier on otsustava MM-ralli eel täis enesekindlust: kõik kaardid on minu käes

Autoralli MM-sarja 2021. aasta tiitlivõitja selgub sellel nädalavahetusel Monzas. Enne viimast etapp juhib Toyota piloot Sebastien Ogier meeskonnakaaslase Elfyn Evansi ees 17 silmaga.

Ogier tunnistas avameelselt, et tema seis on enne Monza etappi suurepärane. „2018. aasta Austraalia ralli eel oli Thierry [Neuville] kohe minu järel ja puhastasin kruusal teistele teed. Mängus oli sees ka [Tänak]. Siis oli surve kindlasti suurem,“ ütles prantslane portaalile DirtFish. 

Toona oli enne viimast etappi Ogier’l 204, Neuvillel 201 ja Tänakul 181 silma, kuid hooaja viimasel etapil läks belglasel maakera kuklapoolel kõik valesti. Esimesel päeval lõhkus ta masina rehvi ja kukkus esikümne lõppu. Pühapäeval Neuville ja Tänak katkestasid ning Ogier kindlustas viienda kohaga järjekordse MM-tiitli.

„Ka eelmisel aastal polnud mul enne viimast võistlust käes ühtegi head kaarti. Siis teadsin, et pean võistluse võitma ja Elfyniga peab midagi juhtuma,“ meenutas Ogier möödunud hooaega, kui viimase ralli eel oli tal 97 ja Evansil 111 punkti. Kuid taas naeratas õnnejumal Ogier’le, kui Evansi lõpetas ralli kraavis. „Sel aastal on kõik kaardid minu käes, mistõttu tunnen end veidi vabamalt.“

Monza ralli algab neljapäeval testikatsega, päris võidusõiduks läheb reede varahommikul. Kokku on etapil 16 kiiruskatset, millel kogupikkus üle 253 kilomeetri. „Kuigi mu õlul pole erilist survet, tahan hooaja edukalt lõpetada,“ lisas Ogier.

Prantslane siiski loodab, et nädalavahetus tuleb põnev. „Hea töö tegemiseks pean tundma pinget. Võin öelda, et olen alati pinge all hästi esinenud. Pean siiski Monzas õnnestuma, kui tahan tänavu meistriks tulla,“ rõhutas 7kordne maailmameister. 

Väga suure tõenäosusega on Ogier’l tänavu viimane võimalus võita kaheksas MM-tiitel, sest järgmisel hooajal näeb teda vaid üksikutel etappidel. Nimelt jagab 37aastane ralliäss Toyota kolmandat masinat Esapekka Lappiga. Ogier' täpset kalendrit pole avalikustatud, sest ametlikult on teada vaid see, et ta roolib Rally1 hübriidajamiga masinat 2022. aasta esimesel etapil Monte Carlos.